“10 Jam Weh Bukan Sekejap, Hampir 3 Jam Dok ‘Push’ Sampailah Baby Keluar,” – Fizo Omar Cerita Saat Sambut Kelahiran Anak

Pelakon Fizo Omar mengaku tidak dapat menahan air matanya daripada mengalir apabila diberi peluang menyambut kelahiran anak sulungnya bersama isteri, Fazeera Nazri 25 Jun lalu.

Menurut Fizo, hatinya tidak sanggup melihat kesakitan yang ditanggung isteri ketika proses bersalin, meski pernah bergelar bapa sebelum ini.

Berkongsikan pengalaman, Fizo turut menceritakan suasana sepanjang proses bersalin Fazeera menerusi Instagram.

“Gugur air mata jantan, gengster macam mana pun si suami dan ayah… 24 jun isteri saya dimasukkan ke labour room pukul 3pm, hampir 10 jam get ready untuk baby dilahirkan.

“Kami memilih untuk bersalin secara normal, nasib baik buat keputusan yang tepat untuk isteri saya mengambil bius epidural, kalau tak saya pun tak sanggup nak tengok dia menanggung kesakitan ‘contraction’ sebelum nak bersalin.

“10 jam weh bukan sekejap dan hampir 3 jam dok ‘push’ sampailah baby keluar. Gugur air mata jantan seorang suami bila tengok orang yang kita sayang menahan kesakitan dan bertarung nyawa demi melahirkan zuriat kita,” katanya.

Fizo pada masa sama menambah, perasaan bersyukur terharu sekali lagi dirasai apabila Fazeera selamat melahirkan cahaya mata mereka.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by fizoomar (@fizoomar)

IKLAN

“Pukul 12.39 pagi (25 jun) lagi sekali gugur air jantan, perasaan kali ni terus bertukar gembira, sedih dan sebak sebagai seorang ayah pulak bila ko tengok buat pertama kalinya seorang anak yang ditunggu-tunggu selama ni.

“Serius weh abe joe tak boleh tahan perasaan ni sampai menggigil tangan ni bila doktor minta pegang gunting untuk potong tali pusat baby.

“Perasaan abe joe masa mcm… ok, this is the moment u gonna start ur real life, after keluar dari kandungan ibu dan terputusnya ‘sambungan’ dengan ibu di dalam kandungan.

“The moment abe joe potong tali pusat tu, wujudnya satu bisikan, “ini zuriat kau, kau kene jadi ayah yang baik, suami yang baik dan contoh yang baik kepada keluarga dan smua orang”.

“Datangnya seorang baby, bukan sahaja untuk kita meraikan kegembiraan tapi bersama tanggungjawab untuk membesarkan dan mendidik dan juga motivasi kepada si ayah untuk menjadi seorang leader yang lebih baik dari sebelum ini,” luah Fizo.

Menerusi hantara sama, Fizo turut mengucapkan terima kasih atas segala doa baik-baik yang dititipkan semua buatnya seisi keluarga.

“Pesanan abe joe kepada Suami dan bakal ayah, ambillah moment ini bukan sahaja untuk just be there for her (the wife) tapi lebih kepada untuk diri kita sendiri.

“Bukan senang nak buang ego sebagai lelaki dan ketua keluarga. Sometime, by experience it membuat kita lebih faham apakah mesej yang nak disampaikan dari Allah buat kita semua yg bergelar AYAH dan SUAM.

IKLAN

“Alhamdulillah syukur semuanya selamat dan terima kasih kepada semua yang mendoakan saya dan isteri. Semoga doa yang berterusan dari anda semua akan membara barakah dalam rumah tangga kami. AMEEN YRA,” tulisnya lagi.

Terdahulu, Fizo dan Fazeera berkahwin pada 21 Oktober 2021.

Sebelum ini, Fizo pernah mendirikan rumah tangga dengan usahawan, Mawar Karim namun mereka kemudiannya bercerai talak satu di Mahkamah Rendah Syariah Hulu Langat pada 10 Julai 2019.

Hasil perkahwinan tersebut, keduanya dikurniakan seorang anak perempuan, Wan Maryam yang kini berusia lima tahun.

Untuk berita terkini hiburan dalam dan luar negara. Jangan lupa ikuti kami di Telegram rasmi Media Hiburan, klik di sini.