Wah, jarang-jarang sekali Awal Ashaari bersuara tentang sesuatu isu. MH rasa Awal memang menggunakan saluran sosial media yang sebaiknya.

Baru-baru ini Awal telah bersuara di twitter tentang kerisauannya terhadap sesetengah public figure yang langsung tidak sensitif untuk post sesuatu bahan di media sosial.

‘We Lead By Example’ – Awal Ashaari Luah Kebimbangan Sesetengah Public Figure Suka Post Benda Yang Bukan-Bukan!

Menurutnya, jika seseorang yang terkenal sendiri yang sering dijadikan contoh boleh memuat naik sesuatu yang ‘bukan-bukan’ apakah yang akan terjadi kepada jenerasi muda yang sentiasa memerhatikan public figure ini.

IKLAN

Awal turut meminta sesiapa atau mana-mana pihak untuk sentiasa memantau kandungan media sosial yang telah di post oleh semua masyarakat untuk memastikan tiada pihak yang menyalah gunakan media sosial.

IKLAN

Apapun MH bersetuju dengan apa yang disampaikan oleh Awal, ada benarnya!

Kadang-kadang sesetengah public figure haruslah berhati-hati dalam memuat naik apa sahaja gambar, status mahupun komen kerana ramai mata yang memerhati.

IKLAN

‘We Lead By Example’ – Awal Ashaari Luah Kebimbangan Sesetengah Public Figure Suka Post Benda Yang Bukan-Bukan!

Kerana itulah sesetengah individu dikenali sering menjadi kecaman kerana adakalanya mereka ‘membuka ruang’ buat netizen mengambil kesempatan ke atas perkara tersebut.

Apapun MH harap, mungkin selepas ini ramailah selebriti, personaliti mahupun instafamous yang dikenali lebih peka dan berhati-hati dalam berkongsi sesuatu di media sosial. Kan?

SeeNI semua! MEDIA HIBURAN ada gossip hangat nak dikongsi!
Download aplikasi seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI