“Watak Pelacur, Tak Kan Nak Pakai Jubah…Tak Sesuai,” – Bila Juita Di Tangan Azar Azmi, Ini Reaksinya Andai Dikecam

“Sukar untuk kikis watak Juita dalam diri,” itu kata awal dari Azar Azmi yang diberi kepercayaan untuk membawakan watak Juita menerusi drama Nur 2 yang bakal tamat penggambarannya tidak lama lagi.

Lalu, MH sempat menemu bual pelakon berusia 28 tahun ini dalam berkongsi pengalaman melakokan watak sensasi itu.

Baginya, ia satu pengalaman baru buat setelah 10 tahun berada di industri lakonan.

“Confirm-confirm memang kena kecam sebab ada yang scene yang mungkin boleh menimbulkan reaksi yang pelbagai.

“Kalau benda itu berjaya alhamdulilah, kalau benda tu tak berjaya pun kena kecam…okey pun kena kecam, tak okey pun kena kecam. Jadi saya hanya cuba bawa watak tersebut sebaiknya.

IKLAN

“Dah bersedia dengan apa benda sekalipun sebab Azar sendiri pun jenis yang macam tak kisah.

“Kalau orang nak kecam pun maksudnya Azar berjaya bawa sesuatu benda tu”katanya jujur.

Pada masa sama, Azar menjelaskan, atas tuntutan watak, dia turut mengenakan pakaian yang agak seksi.

Bagaimanapun, pelakon asal Negeri Sembilan ini Azar mempunyai jawapan sendiri andai selepas ini dia dikritik kerana karektor yang dibawa.

IKLAN

“Pada Azar benda tu tak ada mendatangkan apa apa pun sebab kita akan berpakaian mengikut karakter yang kita bawa.

“So kalau dah watak pelacur, so kita kena bawak benda tu sebagai baju tu sebagai pelacur, tak akan nak kita nak pakai jubah, benda tu tak sesuai. Betul tak? Rasanya peminat pun tahu untuk menilai,” terang Azar lagi yang turut mendedahkan dia menjalani uji bakat bagi mendapatkan watak berkenaan.

“Dia orang suruh buat, satu scene 12 page iaitu buat sekali jalan iaitu babak bergaduh bergaduh dengan Ustaz Adam,” jelasnya.

Untuk rekod, Azar Azmi merupakan bintang kelahiran Dewi Remaja 2009/2010 sezaman Neelofa, Anzalna Nasir, Syatilla Melvin dan ramai lagi.