Pelakon dan penyanyi, Wanna Ali kembali memeriahkan persada seni muzik tanah air apabila melancarkan single terbaharu, Bukan Sekadar Lafaz, duet bersama Aiman Ismail.

Bercerita lanjut tentang lagu ciptaan penuh ibunya, penerbit dan pemilik produksi Pencil Pictures & Records iaitu Datuk Ayu Puteh itu, Wanna menjelaskan, lagu tersebut merupakan runut bunyi bagi drama lakonannya di slot Akasia TV3 yang menggunakan judul sama.

Mengulas kolaborasi julung kalinya bersama Aiman yang juga bapa tirinya, Wanna menyifatkan kerjasama antara mereka sepanjang proses rakaman dilaksanakan secara profesional.

Malah, keduanya juga tidak mahu ambil pusing jika timbul persepsi negatif daripada pihak luar.

“Lirik lagu ini berkisar tentang hidup ibu saya dan suaminya, Aiman. Disebabkan itu, dia mahu ahli keluarga terdekat yang menyanyikannya sebab dirinya bukan seorang penyanyi.

IKLAN

“Dalam keluarga, saya dan Aiman memang sudah lama menyanyi. Maka sebab itulah kami bersetuju untuk bekerjasama merakam lagu ini. Lagipun, ini permintaan ibu sendiri,” katanya.

Wanna Ali Tunaikan Hasrat Ibu Berduet Dengan Bapa Tiri Wanna Ali Tunaikan Hasrat Ibu Berduet Dengan Bapa Tiri Wanna Ali Tunaikan Hasrat Ibu Berduet Dengan Bapa Tiri

IKLAN

Sementara itu, Aiman ketika diminta mengulas berpendapat, kolaborasinya bersama Wanna tidak perlu dijadikan isu besar sementelah mereka tahu menjaga batas masing-masing.

Katanya, memahami rasa dan inti lagu itu sahaja sudah cukup profesional, tambahan pula karya tersebut adalah sesuatu yang istimewa hasil nukilan isteri dicintai.

IKLAN

“Sudah lapan tahun saya hayati lirik ini sejak berkahwin dengan Ayu. Bahkan, Wanna pun tahu betapa bermaknanya lagu Ini buat saya,” kata Aiman yang sebelum ini pernah muncul dengan debut bertajuk Cintamu Palsu pada 2015.

Justeru, Wanna dan Aiman berharap, penyatuan kedua-dua mereka di dalam sebuah lagu dapat diterima secara positif serta tidak perlu mengaitkannya dengan sesuatu perkara negatif.

Untuk berita terkini hiburan dalam dan luar negara. Jangan lupa ikuti kami di Telegram rasmi Media Hiburan, klik di sini