Pendakwah bebas, Ustaz Ebit Lew mengakui berasa amat terharu selepas dikurniakan anugerah sebagi Duta Muhibbah Palestin oleh pihak kerajaan negara berkenaan.

Dalam perjumpaan tersebut, kedua-dua belah pihak turut membincangkan mengenai program kerjasama yang bakal dijalinkan pada masa akan datang.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Ebit Lew (@ebitlew)

“Terharu sebak syukur rasa bila dianugerahkan sebagai Duta Muhibbah Palestin / Palestine Goodwill Ambassador. Saya cuma buat sedikit usaha berbanding ramai orang.

“Kami dijemput meeting bersama Menteri dan Timbalan Menteri dari Kementerian Luar Palestin, Kementerian Pembangunan Palestin, Kementerian Kebudayaan dan Belia.

“Mereka menyambut dan melayan dengan sangat baik. Terharu rasa. Allahuakbar. Kita cuma orang kecil dan bukan sesiapapun. Cuma niat nak menolong sahaja. Kami berbincang untuk program-program di Palestin di masa akan datang,” tulisnya.

Ustaz Ebit Terima Anugerah Duta Muhibbah Palestin, Ramai Bangga! – “Mereka Sambut & Layan Dengan Baik, Terharu Rasa.” Ustaz Ebit Terima Anugerah Duta Muhibbah Palestin, Ramai Bangga! – “Mereka Sambut & Layan Dengan Baik, Terharu Rasa.”

Pada masa sama, Ustaz Ebit turut memaklumkan dia bersama pihak Kementerian Luar Palestin turut telah bersetuju untuk menganjurkan pameran sebagai memperingati para keluarga serta pejuang yang telah terkorbam sepanjang pergolakan yang berlaku di negara tersebut.

IKLAN

“Saya bersetuju bekerjasama dengan kementerian luar projek – cultural Exhibition of heroism and Sacrifice. Demi maslahat anak muda remaja disana. Identiti dan tanah mereka diambil. Berapa banyak telah terkorban.

“Ada berapa banyak keluarga dah tiada keturunan mereka. Semuanya syahid. Berapa banyak bangunan diletupkan. Anak kecil terkorban. Jadi ini bina satu tempat untuk mengingat jati diri mereka dan yang mereka yang telah terkorban

“Semoga menjadi asbab kebaikan. Terima kasih kerajaan Palestine. Terima kasih kementerian Luar Palestine dan semua rakyat Palestine. Terasa bagai semua keluarga,” katanya lagi.

Ustaz Ebit Terima Anugerah Duta Muhibbah Palestin, Ramai Bangga! – “Mereka Sambut & Layan Dengan Baik, Terharu Rasa.” Ustaz Ebit Terima Anugerah Duta Muhibbah Palestin, Ramai Bangga! – “Mereka Sambut & Layan Dengan Baik, Terharu Rasa.”

Dikesempatan itu juga, Ustaz Ebit turut menitipkan ucapan penghargaan buat semua pihak yang telah pun menyokong misinya itu selama ini.

IKLAN

“Terima kasih doa semua rakyat Malaysia. Terima kasih DS @hishammuddinhussein dan Wisma Putra. Terima kasih Kedutaan Besar Malaysia Mesir. Terima kasih PM Tan Sri Muhyiddin Yassin.

“Menjunjung kasih Tuanku @hrhcrownprinceofjohor yang bersama misi ini dan selalu mendoakan.

“Menjunjung kasih KDYMM Seri Paduka Baginda YDP Agong dan KDYMM Seri Paduka Baginda Raja Permaisuri Agong. Menjunjung kasih Tuanku, kerana membantu dan mendoakan dari mula misi. Menjunjung kasih Tuanku. Daulat Tuanku,” ujarnya.

Meninjau di ruangan komen, rata-rata netizen meluahkan rasa bangga selain turut mendoakan semoga segala urusan Ustaz Ebit sepanjang menjalankan misinya itu akan sentiasa dipermudahkan.

“Bangga dengan Ustaz. Terus melakukan kebaikan Ustaz Ebit. Jadi inspirasi untuk kita semua. Kita doakan ustaz sentiasa.

IKLAN

“Tahniah Ustaz. Ustaz sememangnya layak. Lebih daripada layak untuk anugerah tersebut. Terima kasih atas segalanya ustaz. Segala kebaikkan Ustaz selamana ini tidak terhitung dengan jari. Terima kasih kerana terus menerus menjadi inspirasi kebaikkan kepada ramai orang.

“MasyaAllah you really deserve that Ustaz. May Allah bless you endlessly. Amin,” antara reaksi-reaksi netizen di ruangan komen.

Dalam perkembangan lain, Media Hiburan kini sedang menganjurkan pertandingan menarik bersempena dengan MCO 3.0 ini, siapa tahu rezeki akan jadi milik anda.

Ustaz Ebit Terima Anugerah Duta Muhibbah Palestin, Ramai Bangga! – “Mereka Sambut & Layan Dengan Baik, Terharu Rasa.”

Pertandingan nyanyian ‘Karok Lockdown’ khas buat anda yang mahu ketengahkan bakat menyanyi, kalau bertuah ganjaran wang tunai menanti!

Apa yang anda perlu buat? Klik saja link DI SINI untuk mendaftar sekarang. Mana tau korang pemenang yang kami cari, all the best!

Sumber: Instagram Ustaz Ebit Liew

SeeNI semua! MEDIA HIBURAN ada gossip hangat nak dikongsi!
Download aplikasi seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI