Ayda Jebat mengakui dia tidak bertanya lebih kepada Sheila Rusly berhubung bayangan pengarah dan penerbit itu yang dikatakan mahu berehat buat sementara waktu dari seni, sebagaimana yang diumumkan menerusi Instagram, bulan lalu.

Malah, Ayda yang kini turut sama terlibat di lokasi penggambaran drama terbaru, Bukan Gadis Biasa di samping Sheila mendedahkan, dia bimbang andai apa yang diperkatannya nanti akan mempengaruhi bintang senior terbabit.

“Kami di set, ada rasa macam sedikit sedih sebab saya sendiri tidak berapa pasti sama ada Sheila Rulsy mahu berhenti terus atau bagaimana.

“Saya tidak bercakap mengenai hal tersebut bersamanya sebab tak mahu serabutkan dirinya lagi atau bimbang andai ada kata-kata yang boleh mempengaruhi dirinya lagi.

“Keputusan tersebut datang daripadanya dan saya bukan jenis yang suka tanya banyak soalan. Pada masa sama, dia juga secara perlahan-lahan meminta saya untuk berada di monitor untuk melihat hasil lakonan,” katanya.

IKLAN

Pelakon dan penyanyi yang kini muncul dengan single terbaru, Better Than You turut mendedahkan, Sheila kini lebih banyak menghabiskan masa untuk menjiwai wataknya dalam drama yang bakal ditayangkan tahun hadapan itu.

“Kebelakangan ini ketika di lokasi, dia sudah jarang untuk melihat monitor. Sebaliknya berada di dalam bilik bersiap sedia untuk menjiwai wataknya.

“Sebelum ini, meski dia turut berlakon dalam mana-mana naskhah pun, dia tetap akan pantau di monitor,” jelas Ayda.

IKLAN

Bukan Gadis Biasa merupakan nakshah terkini dari JS Picutres dan turut mempilkan Remy Ishak, Nazim Othman dan ramai lagi.

Sebelum ini, Sheila ada memberikan bayangan untuk berehat sejurus Anugerah Skrin 2019 lalu yang turut menyaksikan drama terbitannya, Pia memenagi kategori Pelakon Wanita Terbaik Drama Rantaian (Zara Zya) dan Pelakon Wanita Terbaik Drama bagi drama Dia Tidak Berdosa (Nabila Huda).

IKLAN

Ikuti temu bual penuh bersama Ayda Jebat di sini;

Foto: Instagram Ayda Jebat & Sheila Rusli

SeeNI semua! MEDIA HIBURAN ada gossip hangat nak dikongsi!
Download aplikasi seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI