“Uncle Ni Dulu Seorang Yang Garang Tapi…,”- Perkahwinan Genap 25 Tahun, Ibu Neelofa Kongsi Keperibadian Sebenar Suami

Usahawan yang juga merupakan ibu kepada selebriti popular, Neelofa, Datin Noor Kartini akui berasa bertuah kerana dikurniakan suami yang penyayang dan menerima dirinya seadanya.

Menurut Kartini, meskipun suaminya, Datuk Abdul Halim Khan memiliki perwatakan yang tegas namun, dia tetap mengambil berat mengenai perihal keluarga.

“Uncle ni sebenarnya masa mama kenal dia dulu dia seorang yang garang tapi dalam hati mama tahu uncle baik sebab dia sanggup terima mama dengan lima anak-anak mama.

“Dulu masa anak-anak kecil memang uncle tak bagi mama buat kerja uncle cakap ‘you jaga anak je’ tapi mama nakal ada juga jual senyap-senyap tapi uncle tahu sebenarnya,” tulisnya di Instagram

Luahan tersebut dikongsikan sendiri oleh Kartini bersempena ulang tahun perkahwinan mereka yang ke-25 baru-baru ini.

IKLAN

Katanya lagi, hubungan mereka juga makin bertambah mesra dan dipenuhi kasih sayang sejajar dengan usia perkahwinan mereka

“Lama lama bila mama lembut dengan uncle, mama nampak uncle sebenarnya mungkin masih dalam proses nak berkenalan dengan mama, ye la kami kan kenal sekejap je then kahwin.

“Alhamdulillah dah masuk 25 tahun mama bahagia, Allah hadirkan suami yang penyayang, penuh dengan ihsan dan empati terhadap ramai orang. Dia banyak mengajar mama menjadi ibu dan isteri yang lebih baik.

“Dari dulu sebagai isteri mama selalu jadi isteri yang tidak meminta-minta tetapi memang uncle selalu hadiahkan mama macam-macam mungkin asbab kebaikan dia kepada mama sebagai isteri Allah kurniakan dia rezeki berjaya,” kongsinya lagi.

Melihat di ruangan komen, rata-rata netizen turut tumpang gembira selain turut mendoakan semoga rumah tangga Kartini dan suaminya akan berkekalan hingga ke akhir hayat.

“Happy anniversary love birds. May your beautiful journey together last sehingga ke akhir hanyat. Aamiin.

“Mashaallah somoga bahagia hingga jannah.

“Happy tengok mama dan uncle ni. Sweet sokmo. Becinta sehingga ke syurga.

IKLAN

“Sangat inspiring Aunti Tini. Semoga bahagia dan kekal till jannah.

“Semoga sentiasa dalam rahmat Allah mama,” antara komen-komen netizen di Instagram.

Selama 25 tahun perkahwinan mereka, Kartini dan suaminya dikurnikan empat orang cahaya mata.

Untuk berita terkini hiburan dalam dan luar negara. Jangan lupa ikuti kami di Telegram rasmi Media Hiburan. Klik di sini.

Sumber & Kredit Foto: Instagram Noor Kartini