Umi Nazeera Imbau Semula Detik Pertemuan Bersama Suami & Ibu Mertua

Pasti setiap orang yang sudah berkahwin mempunyai kenangan pertama kali bertemu dengan keluarga mertua.

Baru-baru ini MH ada terlihat pelakon cantik dan comel, Ummi Nazeera telah berkongsi memori pertama kali bertemu ibu mertuanya dan bagaimana dia boleh berkenalan dengan suaminya, Dr Mohd Izzar Anwari.

A post shared by Ummi Nazeera (@umminazeera) on

“This is the first photo of me .. my mother in law sent to my husband/their family WhatsApp group at the moment.

 

“She said , ” aunty dah selalu nak kenalkan someone to izzar .. tapi dia tak pernah respond “.

 

“Right after he responded by private messaging her . I think he wrote ” Siapa tu mak?”. Commercial break ( how my mil and I got to know each other?). My mil and I bumped into each other at an event and coincidentally I was seated next to her . After long hours of waiting for my mother and my mil waiting for my fil. We started talking/ getting to know each each other ..

 

“Cont.

 

“Then she started showing me photos of her family . Including izzar of course . She said my first son is still single . ( Dalam hati lepas tgk gambar . Oh handsome . And tinggi ). But I kept it to myself of course ?

 

“She said , is it okay if i pass your number to my son ?. ( I was actually waiting for it hahaha) and I replied nonchalantly ” Yeahh of course”. Hahaha.

 

“Then a few moments after that , my mother came out from getting her pingat. I then introduced her to my mil.. subahnAllah little I knew . My jodoh was getting near.

 

“Anyway ! 2 days later . Suami Ku message .

 

“Assalamualaikum cik Ummi nazeera . Thanks for being kind to my mother . She spoke highly of you. I am izzar, you were seated next to my mother 2 days ago. “. I was like wahh.. sopan this guy . Jeng jeng jeng . ? and at the end … @izzar you’re the one . ❤? #reminiscing #foolsInLove #Alhamdulillah #ThankYouMak #2yearsAgo #2016,” tulis Ummi bercerita memori indah pertama kali bertemu ibu mertua dan berkenalan dengan suami.

Alahai bersemut betullah cerita yang Ummi kongsikan ni malah rata-rata peminat Ummi juga turut teruja dengan perkongsian Ummi dan ada segelintir daripada mereka yang merasakan seolah-olah sedang membaca novel cinta.

IKLAN

miranhasleza: Mcm cerita novel..sweet…?

faezahablatif: So sweet of u?..permulaan yg baik smoga berakhir dgn baik hingga ke Jannatul Firdausi hendaknya aamiin??

suriyashahrul_gerobokcantek: So sweet my dear @umminazeera..Bersemut hp kiter hehe.May your loves blossomed till jannah.Amin

MH juga lihat Ummi turut berkongsi screenshot perbualan Whatsapp pertama dia dengan suaminya.

IKLAN

A post shared by Ummi Nazeera (@umminazeera) on

“Nah! Haha ! Ramai minta continuos story … this is our very first message ?terkejut I masih ada rupanya.. Husband sent me this screen shot after reading my previous post . giggles ? thanks for keeping this ! @izzar I know you can be quite sentimental with this kind of stuff ❤? #2016 #2yearsago #Alhamdulillah #HatiMasaTuBerbungabungaHappy,” tulis Ummi.

Semoga masjid yang dibina oleh Ummi dan suami kekal bahagia dan sentiasa diberkati hingga ke jannah.

Sumber: Instagram Ummi Nazeera