Umi Nazeera Imbau Semula Detik Pertemuan Bersama Suami & Ibu Mertua

Pasti setiap orang yang sudah berkahwin mempunyai kenangan pertama kali bertemu dengan keluarga mertua.

Baru-baru ini MH ada terlihat pelakon cantik dan comel, Ummi Nazeera telah berkongsi memori pertama kali bertemu ibu mertuanya dan bagaimana dia boleh berkenalan dengan suaminya, Dr Mohd Izzar Anwari.

“This is the first photo of me .. my mother in law sent to my husband/their family WhatsApp group at the moment.

 

“She said , ” aunty dah selalu nak kenalkan someone to izzar .. tapi dia tak pernah respond “.

 

“Right after he responded by private messaging her . I think he wrote ” Siapa tu mak?”. Commercial break ( how my mil and I got to know each other?). My mil and I bumped into each other at an event and coincidentally I was seated next to her . After long hours of waiting for my mother and my mil waiting for my fil. We started talking/ getting to know each each other ..

 

“Cont.

 

“Then she started showing me photos of her family . Including izzar of course . She said my first son is still single . ( Dalam hati lepas tgk gambar . Oh handsome . And tinggi ). But I kept it to myself of course ?

 

“She said , is it okay if i pass your number to my son ?. ( I was actually waiting for it hahaha) and I replied nonchalantly ” Yeahh of course”. Hahaha.

 

“Then a few moments after that , my mother came out from getting her pingat. I then introduced her to my mil.. subahnAllah little I knew . My jodoh was getting near.

 

“Anyway ! 2 days later . Suami Ku message .

 

“Assalamualaikum cik Ummi nazeera . Thanks for being kind to my mother . She spoke highly of you. I am izzar, you were seated next to my mother 2 days ago. “. I was like wahh.. sopan this guy . Jeng jeng jeng . ? and at the end … @izzar you’re the one . ❤? #reminiscing #foolsInLove #Alhamdulillah #ThankYouMak #2yearsAgo #2016,” tulis Ummi bercerita memori indah pertama kali bertemu ibu mertua dan berkenalan dengan suami.

Alahai bersemut betullah cerita yang Ummi kongsikan ni malah rata-rata peminat Ummi juga turut teruja dengan perkongsian Ummi dan ada segelintir daripada mereka yang merasakan seolah-olah sedang membaca novel cinta.

IKLAN

miranhasleza: Mcm cerita novel..sweet…?

faezahablatif: So sweet of u?..permulaan yg baik smoga berakhir dgn baik hingga ke Jannatul Firdausi hendaknya aamiin??

suriyashahrul_gerobokcantek: So sweet my dear @umminazeera..Bersemut hp kiter hehe.May your loves blossomed till jannah.Amin

MH juga lihat Ummi turut berkongsi screenshot perbualan Whatsapp pertama dia dengan suaminya.

IKLAN

“Nah! Haha ! Ramai minta continuos story … this is our very first message ?terkejut I masih ada rupanya.. Husband sent me this screen shot after reading my previous post . giggles ? thanks for keeping this ! @izzar I know you can be quite sentimental with this kind of stuff ❤? #2016 #2yearsago #Alhamdulillah #HatiMasaTuBerbungabungaHappy,” tulis Ummi.

Semoga masjid yang dibina oleh Ummi dan suami kekal bahagia dan sentiasa diberkati hingga ke jannah.

Sumber: Instagram Ummi Nazeera