Kesian betul Wak Doyok, dari satu kes ke satu kes. Walaupun niatnya hanya sekadar berkongsi tetapi sering disalahertikan.

Baru-baru ini pula Wak Doyok dikatakan terlalu menunjuk-nunjuk dengan kemewahannya sempena hari raya.

Selepas dikecam dengan isu beli rumah untuk ibu, kali ini jejaka yang dianggap sebagai ikon fesyen Malaysia dikecam sekali lagi kerana menayangkan butang baju melayu bernilai RM33,000.

Melalui akaun twitter, pada mulanya Wak Doyok telah memuat naik sekeping gambar katalog butang baju Melayu yang bernilai ribuan ringgit.

IKLAN

Selepas beberapa ketika, Wak turut memuat naik gambar yang menjadi perbualan hanggat.

Tetapi kami rasa, Wak Doyok hanya ingin menunjukan pakaian yang dipakai sewaktu pengambaran. Kerana, jika di lihat sebuah gambar yang telah dimuat naik di Instagram Wak Doyok kelihatan segak duduk di sebelah Wany Hasrita.

Pakaian yang dikenakan sama seperti dalam gambar yang di twitter.

Terlalu Menunjuk Kemewahan, Wak Doyok Dihentam?

IKLAN

Bukan itu sahaja, Wak Doyok juga turut berkongsi beberapa video ikatan sampin.

Menariknya, nama-nama jenis ikatan yang digunanya itu telah menyebabkan ramai netizen memberi respons dan rata-rata mengagumi caranya ikatannya.

Antaranya ialah seperti ‘Ikatan Lagak Kaya’dan ‘Ikatan Lagak Madu Silang Tiga’

Ini dia video tutorial yang dimaksudkan itu…

IKLAN

Sungguhpun ramai yang menghencap tindakan ‘menunjuk-nunjuk’ seperti dimaksudkan. Masih ada individu yang menyokong dan tetap menjadikan Wak Doyok sebagai idola fesyen mereka.

Terlalu Menunjuk Kemewahan, Wak Doyok Dihentam?Terlalu Menunjuk Kemewahan, Wak Doyok Dihentam? Terlalu Menunjuk Kemewahan, Wak Doyok Dihentam? Terlalu Menunjuk Kemewahan, Wak Doyok Dihentam? Terlalu Menunjuk Kemewahan, Wak Doyok Dihentam?

Tidak kiralah bagaimana sekali pun baju raya kamu, mahal atau tidak yang penting selesa dipakai di musim perayaan tak gitu?