Tidak dapat menyembunyikan kerisauan dan kesedihan, penyanyi dan pelakon, Azza Elite meluah rasa terhadap situasi peningkatan kes pandemik Covid-19 di negara ini.

Mengalirkan air mata kerana berita jangkitan wabak kian meningkat, Azza atau nama sebenarnya, Nor Azzarima Zawari, 43, antara lain turut menyarankan agar pijak kerajaan melaksanakan Perintah Kawalan Pergerakan (PKP) penuh atau ‘total lockdown’ segera bagi mengekang penularan Covid-19.

“Hari ini adalah hari yang menakutkan.. dada berdebar bila baca kt social media. I Minta maaf kt semua Sb i Ada anxiety sgt teruk esp I ada pasal udara lah. Mcm mcm berlaku kt sekeliling.

“Ya Allah m so scared.. risau mak dgn ank kt kg. Kami terpisah. Selagi kerajaan x lock down kami Ada yg kena pg kerja, tolong lah.

“Kalau kerajaan lock down atleast kami duduk rumah x jumpa org. X jumpa sape sape 2 Atau 3 minggu. kita minta 2 atau 3 minggu je x lama pun. dulu kan kita pnh buat.. 0 case terus.

IKLAN

“Alhamdulillah! Pls kerajaan Mari lah cuba cara pkp 1 tu. Please. Kita berjaya masa tu,” tulisnya di Instagram.

Anggota kumpulan Elite ini pada masa sama turut memberikan dedikasi buat barisan hadapan yang bertungkus-lumus menjalankan tugas.

IKLAN

“I speak up untuk semua yg mohon untuk lock down !!!! Kami Ada yg tpksa pg kerja Kalau kerajaan x buat lock down!!

“Kami org bawahan ni jaga semua dah sop .. kami sanggup ikat perut untuk kurang kan kes. Tolong lah kesian kt frontliners! Dia org pun Ada family!

“Saya bersama jutaan rakyat malaysia bersama frontliners. #barisanhadapannegara. Sahabat marilah kita bnyk kan berdoa agar Allah hapuskan covid ini . Mohon Agar Allah permudahkan.

IKLAN

“Jaga diri sesama kita. Abah yg kami kasihi. Do something pls, kami yakin abah mampu!,” tulisnya lagi.

Serentak dengan perkongsian video yang kini sudah pun ditonton hampir 200,000 kali itu, warganet turut memberikan reaski masing-masing.

Foto: Instagram Azza Elite