Tak Tahu Nak Buat Apa Hujung Minggu Ni? Nah Boleh Buat 4 Perkara Ni!

Tak semua orang ada jadual aktiviti yang penuh di hujung minggu bukan? MH faham, di hujung minggu tambah pula dengan cuti umum Isnin akan datang pasti buatkan anda kebosanan di rumah.

Yang ada plan keluar ke mana-mana mungkinlah seronok, tetapi yang tiada plan langsung itu macam mana pula kan?

Chill, jangan panik! MH ada beberapa idea untuk anda lakukan sepanjang cuti 3 hari ini…

1. Online Movie Marathon

Kalau anda terlalu malas untuk bergerak keluar rumah, jangan risau. Di zaman serba digital, segala hiburan boleh diakses melalui hujung jari. Apa kata anda semua buat satu sesi movie marathon seperti tengok semula filem Twilight atau sebagainya dari eposid atau siri pertama hingga terakhir. Cara ini bukan sahaja dapat mengurangkan bosan, malah boleh refresh semula ingatan tentang filem kegemaran kamu ini.

2. Basuh Kereta

Cuba ingat semula bila kali terakhir kamu cuci kereta? Alang-alang ada waktu terluang sebegini curilah masa untuk lakukan apa yang patut. Untung-untung kereta makin bersih badan pun bertambah sihat kerana berpeluh.

IKLAN

3. Window Shopping!

Yang ini mesti jadi kegemaran buat semua gadis! Ya kadang-kadang tu tak payah nak keluarkan duit pun. Setakat window shopping pon boleh buangkan rasa bosan yang melanda. Betul tak? Manalah tahu kot-kot ada sale!

4. Singgah Chatime, Rebut Promosi 30%

Hah, alang-alang tak tahu nak buat apa, apa kata serbu kaunter Chatime bermula hari ini di Sunway Pyramid. Jangan tak tahu ya, Chatime kini sudah buka cawangan ke-25 di Malaysia!

Oleh itu, mereka ingin berikan promosi istimewa buat semua yang hadir dengan memberi diskaun sebanyak 30% buat pembelian kedua air set besar mereka untuk tiga tarikh ini, 9 – 11 December 2017

Bukan itu sahaja, Chatime juga memperkenalkan menu minuman terbaharu menggunakan Horlicks!

IKLAN

Serious memang sedap! Kami dah cuba Horlicks Chocolate Banana. Memang terbaik! Menurut salah seorang wakil dari Chatime, antara menu Horlicks yang menjadi kegemaran ramai adalah Horlicks Smootea with Oreo! Yummmyyyyy!

Selain daripada Sunway Pyramid, Chatime juga telah dibuka di beberapa tempat seperti KLIA 2, Avenue K, Kuala Lumpur, Subang Parade, Aeon Bandar Dato’ Onn malah Desa Pujut, Miri.

Kalau malas juga nak ke mana-mana jangan risau, mulai 6 December anda boleh menggunakan khidmat penghantaran ke rumah dengan hanya muat turun aplikasi Uber Eats.

Untuk dapatkan maklumat lanjut boleh ke facebook mereka!