“Tak Sanggup Jadi Peminta Untuk Bayar RM1 Bergambar Dengan Saya, Tapi Kuatkan Diri Untuk Allah,” – Rupanya Ini Sebab Aliff Syukri Charge Duit Untuk Peminat Ambil Gambar

Selepas mengambil inesiatif dengan mengenakan bayaran kepada sesiapa yang mahu merakam foto bersamanya, usahawan sensasi Datuk Seri Aliff Syukri baru-baru ini akhirnya mendedahkan niat sebenarnya dalam meletakkan syarat berkeaan.

Perkara tersebut dikongsikan menerusi akaun Instagramnya awal semalam. Tulisnya, dia berjaya mengumpul lebih RM1,000 khusus bagi membantu insan kanak-kanak memerlukan.

“Besar erti nilai rm1 bagi org susah setuju tak??.. sy tak sanggup menjadi peminta minta utk bayar seringgit bergambar dgn saya… tapi sy kuatkan diri utk allah.

“Korang tengok dgn rm1 kalau kita bersatu walaupun seringgit bila kumpul banyak-banyak lebih pada sorang kita dapat tolong… syukur semalam sy dpt kumpulkan lebih rm1k utk kempen bergambar dgn saya 1org seringgit seorg…Bukan seringgit yang patut korang pandang. Tapi pandang laaaa pahala kat akhirat nanti itu lg besar.

“Bukan sbb nak bergambar dgn sy tpi rezki yg kita kongsikan… doakan semoga pahala yg dpt utk arwah abah saya dan saham akhirat saya dan pagala utk pemberi duit ini aminn.. kri syg abah,” tulisnya lagi.

IKLAN

Pada masa sama, penyanyi Bobo Di Mana ini turut bertanya sama ada netizen bersetuju dengan alternatif yang dilakukan ini.

“Kalau setuju boleh komen d bawah apa lagi patut saya buat utuk salurkan duit hasil rm1 utk bergambar dgn saya dan bisnes sy @as.legacymalaysia komen paling bernas sy akan buat lagi utk membantu next plan..utk sy bantu .. siapa patut saya bantu lagi?? utk full vedio pergi di youtube saya tvterlajaklaris,” kongsi Aliff panjang lebar.

View this post on Instagram

besar erti nilai rm1 bagi org susah setuju tak??.. sy tak sanggup menjadi peminta minta utk bayar seringgit bergambar dgn saya… tapi sy kuatkan diri utk allah.. . . korang tengok dgn rm1 kalau kita bersatu walaupun seringgit bila kumpul banyak-banyak lebih pada sorang kita dapat tolong… syukur semalam sy dpt kumpulkan lebih rm1k utk kempen bergambar dgn saya 1org seringgit seorg…Bukan seringgit yang patut korang pandang. Tapi pandang laaaa pahala kat akhirat nanti itu lg besar… bukan sbb nak bergambar dgn sy tpi rezki yg kita kongsikan… doakan semoga pahala yg dpt utk arwah abah saya dan saham akhirat saya dan pagala utk pemberi duit ini aminn.. kri syg abah.. . . kalau setuju boleh komen d bawah apa lagi patut saya buat utuk salurkan duit hasil rm1 utk bergambar dgn saya dan bisnes sy @as.legacymalaysia komen paling bernas sy akan buat lagi utk membantu next plan..utk sy bantu .. siapa patut saya bantu lagi?? utk full vedio pergi di youtube saya tvterlajaklaris

A post shared by Ohabangkosmetik (@aliffsyukriterlajaklaris) on

Terdahulu Aliff ada memuat naik foto di Instagram, dengan kapsyen yang tidak menyatakan sebab dia meletakkan syarat mengenakan bayaran sebanyak RM1 jika mahu bergambar.

IKLAN

“ada cas yg dikenakan.. ada yg nak bergambar dgn saya tak?? sila baca caption di kertas sy tulis ok..,” tulis Aliff ringkas.

Foto: Instagram Aliff Syukri