Tak Sampai Sebulan Hitung Detik Bersalin, Shima Anuar Kongsi Tips Urus Kelengkapan Bayi Bakal Lahir

 Belajar daripada pengalaman, itu antara tips yang dikongsikan pelakon, Shima Anuar apabila membuat persiapan untuk menyambut kelahiran anak kedua yang dijangka lahir pada 8 Ogos ini.

Katanya, dia lebih bersedia dan berhati-hati dalam membeli barangan keperluan bayi untuk kali ini.

Malah, pelakon Highland Tower ini turut berkongsi tips agar tiada pembaziran berlaku ketika membeli belah.

This time jimat banyak sgt beli barang baby. Sbb dah tau apa yg perlu dan apa yg tak perlu. Plus, barang2 sophia yg lama ada banyak. Ada yg belum pakai pun. Semua elok2 lagi.

“So, tips before beli barang baby, sila buat checklist siap2. Fikir 2 3 kali, sama ada barang tu perlu beli atau tak? Atau beli later je.

IKLAN

“Macam baju pulak, tak payah beli banyak2, sebab baby ni cepat besar. Nanti pakai kejap je, dah tak boleh pakai lagi,” ulasnya.

Malah, dia turut menyarankan untuk memilih warna selamat untuk dipakai oleh bayi perempuan dan lelaki.

Kalau rasa baby tu akan ada adik2 yg seterusnya, beli baju color2 selamat untuk both boy and girl boleh pakai. So next time boleh recycle balik kalau baju tu masih elok.

“Sila jangan membazir ya (remind untuk diri sendiri jugak ni 😝) Memang la bila shopping ni, naik hantu rambang mata, semua benda nak beli! 😬

IKLAN

“Any other tips nak share? Boleh share kat comment bawah ni tau? So then ibu2 yg lain pun boleh baca. And kepada peniaga online yg jual barang baby, boleh comment jugak kat bawah ni korang jual apa. I izinkan. Semoga terus murah rezeki ya! (But please jangan private ig 😊)” kongsinya di Instagram.

View this post on Instagram

This time jimat banyak sgt beli barang baby. Sbb dah tau apa yg perlu dan apa yg tak perlu. Plus, barang2 sophia yg lama ada banyak. Ada yg belum pakai pun. Semua elok2 lagi. So, tips before beli barang baby, sila buat checklist siap2. Fikir 2 3 kali, sama ada barang tu perlu beli atau tak? Atau beli later je. Macam baju pulak, tak payah beli banyak2, sebab baby ni cepat besar. Nanti pakai kejap je, dah tak boleh pakai lagi. And later memang kene beli baju size lain pulak. Kalau rasa baby tu akan ada adik2 yg seterusnya, beli baju color2 selamat untuk both boy and girl boleh pakai. So next time boleh recycle balik kalau baju tu masih elok. Sila jangan membazir ya (remind untuk diri sendiri jugak ni 😝) Memang la bila shopping ni, naik hantu rambang mata, semua benda nak beli! 😬 Any other tips nak share? Boleh share kat comment bawah ni tau? So then ibu2 yg lain pun boleh baca. And kepada peniaga online yg jual barang baby, boleh comment jugak kat bawah ni korang jual apa. I izinkan. Semoga terus murah rezeki ya! (But please jangan private ig 😊)

A post shared by Shima Anuar Official Account (@shimaanuar) on

Tips yang bagus untuk bakal ibu bapa yang masih tidak punya idea untuk persiapan bayi yang bakal lahir.

Foto : Instagram Shima Anuar