Seperti umum mengetahui, pihak kerajaan telah melaksanakan kembali Peritah Kawalan Pergerakan (PKP) diseluruh negara bermula 12 Mei lalu sehingga 7 Jun hadapan bagi membendung penularan wabak Covid-19 yang kini kian meningkat.

Pihak kerajaaan juga telah kembali menetap syarat prosedur operasi standard (SOP) untuk tidak membenarkan orang ramai untuk merentas daerah, negeri mahupun ke luar negara kecuali tujuan kecemasan, kesihatan, bekerja, ekonomi, temu janji vaksinasi dan pasangan jarak jauh.

Baru-baru ini, pelakon dan usahawan Faezah Elai ada memuat naik sekeping foto ketika bercuti di Venice, Italy sekitar tahun 2018.

Selain meluahkan rasa rindu untuk bercuti di luar negara, pemilik nama penuh Noor Faezah Md Elai berharap untuk dapat pulang ke kampung halamannya yang terletak di Pulau Pinang.

IKLAN

“Tak Dapat Pi Overseas Pon Tak Apa Lah Asalkan Boleh Balik Penang…,” – Faezah Elai

“Venice,November 2018..Walaupon nampak mcm kt sg melaka,tp cheq kt italy masa ni..
Bila lah boleh travel balik mcm dulu2..

“tkdpt pi oberseas pon tkpa lah asalkan boleh balik penang boh sik kandaq pon jd lah..
Haihh…stay at home and stay safe everyone. #throwback #venice #italy #vacation #2018 #faezahelai #lovelovelove,” tulisnya.

IKLAN

 

View this post on Instagram

 

A post shared by faezahelai (@faezahelai)

Sekadar informasi, Faezah mendirikan rumah tangga dengan pengarah, Heykal Hanafiah pada September 2011. Mereka dikurniakan dua cahaya mata.

IKLAN

Manakala Heykal turut memiliki tiga orang anak menerusi perkahwinan terdahulu.

“Tak Dapat Pi Overseas Pon Tak Apa Lah Asalkan Boleh Balik Penang…,” – Faezah Elai “Tak Dapat Pi Overseas Pon Tak Apa Lah Asalkan Boleh Balik Penang…,” – Faezah Elai

Foto: Instagram Faezah Elai