Kecewa dengan sikap segelintir netizen yang berterusan menyalahkan ibu Haneesya Hanee atas tindakan bekas Dewi Remaja itu, Janna Nick tampil memberikan reaksi menerusi sepotong video.

Penyanyi lagu Akan Bercinta itu memuat naik video berkenaan menerusi Instagram, awal semalam.

Kandungan video tersebut antara lain merakam Janna menasihati Haneesya yang menganggap insiden berlaku adalah pengajaran buat gadis berusia 18 tahun itu untuk menjadi individu yang lebih baik.

“Anggap ni satu pengajaran for you to be a better person. Jangan stress over the same thing. Just move on because if not it will lead you to depression and i hope that will never happen.

“Stay strong, don’t repeat and surround yourself with good people. Don’t simply trust anyone,” katanya.

“Tak Boleh Letakkan Kesalahan Anak Atas Didikan Mak Ayah. Tolong…,” – Reaksi Janna Nick Isu Penarikan Balik Dewi Remaja 2018/19

IKLAN

Dalam video yang dikongsi, Janna berharap agar netizen berhenti menyalahkan didikan ibu bapa atas tindakan anak-anak.

‘Saya buat video ini untuk sampaikan salam sayang kepada Haneesya Hanee. Saya ada ucapkan tahniah masa malam dia menang tu.

“Saya agak kecewa bila melihat video. Tapi hari ni saya kasihan apabila gelaran Dewi Remaja ditarik balik sebab kita tak tau apa usaha yang dia dah letak untuk sampai ke tahap tu.

“Nampak tak apa perkara viral boleh buat untuk efek kehidupan seseorang.

IKLAN

“Apa yang saya terpanggil untuk buat video ini apabila netizen menyalahkan mak Hanee dalam hal ni,” jelas Janna.

Pada masa sama, Janna turut memberitahu apa yang berlaku pastinya tiada kena mengena dengan soal penjaga.

“Sebab saya rasa, ini tidak ada kena mengena dengan mak dia. Tolonglah you all. Dia dah besar dan kita masing-masing boleh fikir mana positif, mana negatif.

IKLAN

“You all tak boleh letakkan kesalahan anak itu atas didikan mak ayah. Tolong hentikan. Saya sangat sensitif dalam hal ini. Untuk Hanee, jangan putus asa dan jangan ulang,” kongsinya panjang lebar.

Terdahulu, sesi penarikan semula Dewi Remaja 2018/19 dari Haneesya telah pun dilakukan menerusi suatu sidang media khas yang diadakan petang semalam di Nu Ideaktiv, Seksyen 15, Shah Alam.

Turut hadir pada sesi berkenaan ialah pemenang tempat kedua, Tia Sarah.

Foto : Instagram Janna Nick