“Tak Boleh Berada Di Zon Selesa Terlalu Lama,”- Lah Ahmad Kongsi Tips Jika Mahu Kekal Lama

Siapa sahaja yang tidak mengenali dengan penyanyi yang bernama Lah Ahmad atau lebih dikenali sebagai Lah V.E.

Terdahulu, Lah Ahmad merupakan salah seorang penyanyi kumpulan V.E yang terkenal dengan lagu Ayu.

Baru-baru ini MH telah berkesempatan bertemu dengan Lah untuk bertanyakan perkembangan terkini dirinya.

“Alhamdulillah sekarang ni masih lagi menyanyi macam biasa, banyak menyanyi dekat job wedding dan event sebagainya,

IKLAN

“Cuma macam sekarang ni saya lebih banyak fokus kepada keluarga saya dan anak-anak,”

Di samping itu, Lah atau nama sebenar Abdullah Ahmad turut berkongsi tips kepada artis baru bagaimana untuk kekal dalam industri muzik.

“Saya tak tahu lah saya ni masih kekal ke tak dalam industri, tapi bagi saya kita kena selalu innovate atau selalu buat benda yang baru,

“Kita tak boleh untuk berada di zon selesa dalam tempoh yang terlalu lama,

“Contoh macam Faizal Tahir pun bagus, sebelum ni dia bawa lagu nasyid, lepas tu rock and kemudian R&B,

IKLAN

“Actually macam tu yang best, sebab dia versatil so artis ni kena versatil lah kunci dia untuk kekal dalam industri muzik,”kongsi Lah bersama MH.