Hmm dalam banyak-banyak kontroversi yang timbul, MH rasa kontroversi tentang Memey Suhaiza menyentuh anak lelaki Abby Abadi adalah satu kontroversi yang paling banyak input.

Beberapa hari yang lalu MH ada terbaca persoalan beberapa individu yang mempersoalkan mengapa Abby membenarkan Memey menyentuh kulit ke kulit tangan anak lelakinya.

Ada yang mengatakan Memey tidak patut melakukan perkara sebegitu kerana hukum seorang wanita selain ibu kandung lelaki tersebut haram hukumnya jika bersentuhan.

Namun, itu hanyalah dakwaan seseorang yang mungkin tidak tahu tentang isu ini.

Oleh kerana itu Abby Abadi telah diserang oleh segelintir netizen perihatin melalui DM yang menegur kesilapannya yang membenarkan isteri kepada bekas suaminya itu menyentuh dan memeluk tangan anak lelakinya.

IKLAN

‘Tak Batal Wuduk, Haram Berkahwin’ Netizen Kongsi Hukum Memey Sentuh Anak Lelaki Abby Abadi!

Namun begitu,melalui ruangan kepsyen, Abby bertanya pendapat semua orang adakah benar Memey tidak seharusnya memegang anak lelakinya itu?

IKLAN

Malah, Abby turut berkata mindanya sudah jem dan memerlukan pencerahan pengikutnya.

“Chop! Chop! Berhenti jap! ?
.
Nak tanya pada yg tahu, betul ke Memey tak buleh pegang Danish? Sebab ada org DM Sy kata kenapa Kak Abby biarkan Memey pegang Danish. Sepatutnya Kak Abby lebih tahu katanya…. Dan tiba2 terasa nk bertanya kt Sahabat2 disini sebab otak jem skrg ?
.
Hari ni hari bodoh Sy
Takleh memiki,” tulisnya di ruangan kepsyen.

IKLAN

Oleh begitu, ramai netizen yang memberi respon dan berkongsi pandangan masing-masing tentang perkara ini.

‘Tak Batal Wuduk, Haram Berkahwin’ Netizen Kongsi Hukum Memey Sentuh Anak Lelaki Abby Abadi! ‘Tak Batal Wuduk, Haram Berkahwin’ Netizen Kongsi Hukum Memey Sentuh Anak Lelaki Abby Abadi! ‘Tak Batal Wuduk, Haram Berkahwin’ Netizen Kongsi Hukum Memey Sentuh Anak Lelaki Abby Abadi! ‘Tak Batal Wuduk, Haram Berkahwin’ Netizen Kongsi Hukum Memey Sentuh Anak Lelaki Abby Abadi!

Hmmmmm bagi MH ‘bagus’ juga perkara seperti ini berlaku. Sekurang-kurangnya orang ramai kini jelas dengan hukum sebenar yang terjadi.

Malah, selepas ini wanita berstatus ibu tiri juga boleh memahami dengan lebih jelas tentang isu pembatalan wuduk di antara dirinya bersama anak tiri.

SeeNI semua! MEDIA HIBURAN ada gossip hangat nak dikongsi!
Download aplikasi seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI