“Syurga Menantinya,” – Putra Aziz Kongsi Foto Kekejaman Komunis China Terhadap Muslim Uighur

Hiba hati melihat kepingan foto yang dikongsikan pereka busana terkenal Putra Aziz di laman Instagram miliknya.

Kekejaman terlampau yang di luar batas kemanusiaan memperlihatkan bagaimana muslim Uighur menjadi mangsa kerakusan pihak komunis China dalam penghapusan etnik.

“Innalilahiwainnailaihirajiun,,,Syurga menanti nya,,,mereka dipaksa minum arak,dipaksa makan babi,and dipaksa tidak pakai tudong,,, YaAllah YaRabb,,,Turun kan lah bala dan juga malapetaka juga ahzab mu Ya Rabb untuk negara China ni yaRabb,,, #Repost @_shafiqaml with @get_repost

“If medias being silent. Let us all spread this info’s ourselves. Spread the word. Let everyone know what’s happening to muslims Uyghur,” luahnya.

IKLAN

Pemilik butik Cosry ini turut menyenaraikan jenis penindasan yang berlaku antaranya bayi tidak boleh diberikan nama Islam, kaun wanita akan dimandulkan dan Al-Quran akan dirampas.

IKLAN

Pengkongsian ini turut membuka mata netizen untuk turut sama mendoakan agar umat Islam di China mendapat pembelaan sewajarnya.

“Syurga Menantinya,” – Putra Aziz Kongsi Foto Kekejaman Komunis China Terhadap Muslim Uighur “Syurga Menantinya,” – Putra Aziz Kongsi Foto Kekejaman Komunis China Terhadap Muslim Uighur

Foto : Instagram Putra Aziz