Pelakon dan usahawan, Datin Rebecca Nur Al Islam ada berkongsi sekeping foto ketika menjalani ujian saringan Covid-19 sebaik sahaja tiba di Lapangan Antarabangsa Kuala Lumpur (KLIA) pada Selasa.

Selepas itu, Rebecca turut memaklumkan dia kini terpaksa menjalani tempoh kuarantin selepas pulang dari Kota Kinabalu, Sabah.

Difahamkan, Rebecca yang menjalinkan hubungan baik bersama rakan pelakon, Datin Zizie Izette telah ke Sabah untuk memberi sokongan kepada ahli politik, Datuk Bung Moktar yang bertanding di Pilihan Raya Negeri Sabah Ke-16 pada 26 September lalu.

“Assalammualaikum Just Arrived KLIA,From KK Sabah, Alhamdulillah Mummy Becca telah Menunaikan Tanggungjawab Mummy Sebagai Seorang RAKYAT Dan IBU Yg Mempunyai Ramai anak anak kecil Di rumah ..

IKLAN

“Alhamdulillah Swab test telah Di Lakukan Di Airport tadi ,InsyaAllah Dalam masa 3 Hari dapat result And now quarantine time,sabar ya anak anak mummy sayang,mummy quarantine dulu,see you guys soon InsyaAllah my darling kids

“Swab test di hidung Dan Tekak telah Di lakukan tadi 👍 Sakit? Sumpah tak sakit Langsung,Alhamdulillah..thank you so much frontliner 👍

IKLAN

“P/s- Mummy sudah,uolsss Bila lagi??Walaupun uolsss tak pergi ke tempat berisiko,but Swab test ada kala nya Perlu buat Supaya Kita rasa secure Utk Bersama Keluarga Dan Insan TerCinta,” tulisnya.

https://www.instagram.com/p/CFuJkc_j_oFZMV4Ls9-wGYz8BM1CkQD0bdAOso0/

IKLAN

Sekadar informasi, pihak kerajaan telah menetapkan syarat kepada semua individu yang tiba di Semenanjung dari Sabah untuk menjalani ujian saringan dan tempoh kuarantin selama 14 hari bermula 27 September lalu.

Tindakan ini diambil oleh pihak kerajaan bagi menangani penularan wabak Covid-19 supaya tidak kembali meningkat.

Foto: Instagram Rebecca Nur Al Islam

SeeNI semua! MEDIA HIBURAN ada gossip hangat nak dikongsi!
Download aplikasi seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI