Penyanyi Shila Amzah hanya mahu memberikan sepenuh tumpuan terhadap kandunganya dan belum bersedia untuk bertemu ibu serta adik-beradiknya selepas berdepan konflik keluarga sejak Oktober lalu.

Menurut Shila atau Shahila Amir Amzah, jika emosinya terganggu, situasi tersebut berkemungkinan akan memberikan kesan terhadap kandungannya itu.

“Suami Kata Selesaikan Kemudian,” – Belum Sedia Jumpa Ibu & Adik Beradik, Shila Amzah Tak Nak Emosi Terganggu Ketika Hamil

“Hubungan saya dengan keluarga masih seperti sebelum ini juga. Tiada penambahbaikkan dan tidak juga berkurang.

“Kini, saya mengambil pendekatan ikut nasihat suami untuk memberikan fokus pada kehamilan. Saya tak nak stress. Bila mengandung pada usia 30-an ini, kita kena tenang dan emosi harus dijaga.

“Saya ada kawan-kawan yang punyai pengalaman bila mereka stress, kandungan tidak menjadi. Saya jadi trauma,” katanya kepada MH.

Penyanyi lagu, Memori Tercipta itu berkata sedemikian ketika ditemui di Majlis Berbuka Puasa dan Tayangan Program Raya Astro baru-baru ini.

IKLAN

“Suami Kata Selesaikan Kemudian,” – Belum Sedia Jumpa Ibu & Adik Beradik, Shila Amzah Tak Nak Emosi Terganggu Ketika Hamil

Katanya lagi, dia juga akan menyambut ketibaan Hari Raya Aidiltri dengan keluarga kecilnya sahaja.

“Walaupun ini bulan yang baik dan kita boleh perbaiki apa yang sepatutnya, namun, suami ingatkan saya supaya jangan fikir dahulu. Nanti, kita selesaikan kemudian.

“Sejujurnya, hati saya masih belum bersedia sepenuhnya untuk berjumpa keluarga. Saya ada mesej mereka tapi jarang.

“Jadi, pada hari raya nanti, saya hanya fokus kepada kandungan dan keluarga kecil saya sahaja.

IKLAN

“Kalau keluarga nak datang beraya, saya tetap terbuka. Cuma untuk saya ada inisiatif sendiri, mungkin belum lagi,” ujarnya lagi.

Ditanya sama ada hubungan kekeluargaan itu akan menjadi lebih baik dengan kehadiran cahaya mata kedua nanti, Shila memohon semua pihak menitipkan doa yang baik.

“Suami Kata Selesaikan Kemudian,” – Belum Sedia Jumpa Ibu & Adik Beradik, Shila Amzah Tak Nak Emosi Terganggu Ketika Hamil

“Kita doakan sahaja yang baik-baik. Saya pun tak berani cakap lebih-lebih. Yang pastinya, apa yang berlaku itu punyai hikmah tersendiri.

IKLAN

“Kita tengoklah apa yang berlaku. Apa yang terjadi, tetap akan terjadi,” katanya lagi.

Jelas Shila lagi, meskipun dia kini memberikan fokus terhadap diri sendiri, namun, tanggungjawab sebagai anak, tidak pernag diabaikannya.

“Alhamdulillah, saya kini jauh lebih tenang. Namun, tanggungjawab saya tetap berterusan. Saya sudah menjalankan tanggunjawab sewajarnya pada setiap bulan.

“Namun, ia semampu saya sahaja. Kalau bukan dari segi fizikal, ada cari lain,” akhirinya.

Terdahulu, kisah keluarga Shila menjadi bulan ramai sejak tahun lalu selepas dia bertindak menjual banglo yang didiami ibu serta tiga orang adik-beradik yang lain.

Untuk berita terkini hiburan dalam dan luar negara. Jangan lupa ikuti kami di Telegram rasmi Media Hiburan. Klik di sini.

SeeNI semua! MEDIA HIBURAN ada gossip hangat nak dikongsi!
Download aplikasi seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI