Gara-gara jarang berkongsi gambar bersama suaminya di media sosial, rumah tangga pelakon dan hos, Adriana Adnan dikatakan bermasalah oleh peminat.

Menjawab persoalan tersebut, Adriana, 27, berkata dia lebih senang berkongsi tentang kisah kerjayanya berbanding perihal peribadi di mana-mana akaun laman sosialnya.

“Sosial media saya dan suami lebih kepada kisah kerjaya dan rakan-rakan kami. Suami saya pun bukanlah seorang yang suka bergambar atau mahukan perhatian.

“Suami Bukanlah Suka Mahukan Perhatian,” – Jarang Kongsi Foto Suami, Adriana Adnan Jelaskan Kekeliruan “Suami Bukanlah Suka Mahukan Perhatian,” – Jarang Kongsi Foto Suami, Adriana Adnan Jelaskan Kekeliruan

“Dia pun jarang berkongsi tentang saya di media sosialnya. Kami lebih selesa begitu.

“Lebih baik tidak berkongsi kisah peribadi supaya peminat lebih fokus kepada kerjaya saya,” katanya kepada Media Hiburan.

Adriana ditemui pada majlis sidang media drama terbaharu lakonannya, Seribu Nina yang berlangsung di Dadi Cinema, Pavilion, Kuala Lumpur pada Selasa.

“Suami Bukanlah Suka Mahukan Perhatian,” – Jarang Kongsi Foto Suami, Adriana Adnan Jelaskan Kekeliruan

IKLAN

“Suami Bukanlah Suka Mahukan Perhatian,” – Jarang Kongsi Foto Suami, Adriana Adnan Jelaskan Kekeliruan

Hos program hiburan HLive! itu mendirikan rumah tangga dengan seorang pengurus akaun, Harez Hazim Hazrin pada 30 Ogos 2019.

Memasuki tahun ketiga perkahwinan, Adriana mengakui dia tidak tertekan walaupun sering diasak saudara mara mengenai cahaya mata.

“Sejak awal kami berkahwin, saya dan suami memang tidak buat perancangan. Jika dikurniakan rezeki kami terima.

“Suami Bukanlah Suka Mahukan Perhatian,” – Jarang Kongsi Foto Suami, Adriana Adnan Jelaskan Kekeliruan “Suami Bukanlah Suka Mahukan Perhatian,” – Jarang Kongsi Foto Suami, Adriana Adnan Jelaskan Kekeliruan

IKLAN

“Saya sentiasa berdoa agar dikurniakan cahaya mata pada waktu yang sesuai sebab sekarang kami berdua sibuk fokus dengan kerjaya.

“Kalau ada anak takut tidak dapat beri perhatian sepenuhnya,” katanya lagi.

Bercakap mengenai drama terbaharunya, Seribu Nina, Adriana berkata dia puas dapat melakonkan lapan karakter berbeza dalam satu drama.

Selain ingin menguji diri, Adriana juga mahu bakatnya dapat diterima peminat drama tempatan.

“Suami Bukanlah Suka Mahukan Perhatian,” – Jarang Kongsi Foto Suami, Adriana Adnan Jelaskan Kekeliruan“Suami Bukanlah Suka Mahukan Perhatian,” – Jarang Kongsi Foto Suami, Adriana Adnan Jelaskan Kekeliruan

IKLAN

“Selama ini orang mungkin nampak saya sebagai pengacara sahaja. Drama Seribu Nina ini boleh diibaratkan saya seperti ‘balas dendam’ selepas beberapa tahun tidak muncul dengan naskhah lakonan baharu.

“Saya harap peminat dan penerbit lain di luar sana boleh melihat bakat saya,” katanya.

Selain Adriana, drama arahan Umi Salwana Omar itu turut dibintangi Syafiq Kyle, Marsha Milan dan Nadia Aqilah.

Ia bakal menghiasi slot drama Viu bermula 19 Mei ini.

Untuk berita terkini hiburan dalam dan luar negara, jangan lupa ikuti kami di Telegram rasmi Media Hiburan. Klik di sini.

Foto:  Instagram Adriana Adnan

SeeNI semua! MEDIA HIBURAN ada gossip hangat nak dikongsi!
Download aplikasi seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI