Penyanyi berbakat besar Amir Masdi membuktikan dia memiliki kualiti persembahan tersendiri apabila berpeluang menghiburkan pengunjung di atas kapal mewah Genting Dream Cruise, baru-baru ini.

Tanpa dirancang, Amir yang membuat persembahan di atas kapal persiaran itu membuatkan ribuan penumpang dari pelbagai negara yang bercuti di dalam perut dilihat teruja dan tidak berganjak menonton persembahannya.

Malah, persembahan yang dibuat tanpa bayaran itu adalah sebagai ‘hadiah’ bagi meraikan kelahiran single terbaharunya berjudul Sengaja.

Spontan & Tanpa Bayaran, Amir Masdi ‘Tawan’ Kapal Mewah, “Saya Fikir Lebih Baik Buat Sesuatu Yang Bermakna.” Spontan & Tanpa Bayaran, Amir Masdi ‘Tawan’ Kapal Mewah, “Saya Fikir Lebih Baik Buat Sesuatu Yang Bermakna.”

 

View this post on Instagram

 

A post shared by AM (@amir.masdi)

“Saya fikir lebih baik lakukan sesuatu yang bermakna selepas berjaya melancarkan single baharu Sengaja mengapa tidak saya cuba pengalaman baharu persembahan di atas kapal ketika belayar.

IKLAN

“Bukan soal bayaran atau apa, tapi saya rasa puas apatah lagi ini pengalaman pertama seumpamanya. Bila lihat orang luar menghargai muzik dan artis tempatan rasanya itu yang lebih berharga,” katanya.

Finalis Anugerah Juara Lagu ke-37 menerusi lagu Debu yang turut menampilkan Dayang Nurfaizah melakukan persembahan itu ketika menyertai stesen Suria FM yang berjaya mencatat The Malaysia Book of Records bersiaran langsung dari atas atas kapal persiaran mewah berkenaan.

Persembahan berlangsung ketika kapal itu dalam pelayaran dari Singapura ke Pelabuhan Klang.

Difahamkan Amir turut mendapat tawaran persembahan sebaik selesai menyampaikan kira-kira lapan lagu pada malam berkenaan.

IKLAN

Spontan & Tanpa Bayaran, Amir Masdi ‘Tawan’ Kapal Mewah, “Saya Fikir Lebih Baik Buat Sesuatu Yang Bermakna.” Spontan & Tanpa Bayaran, Amir Masdi ‘Tawan’ Kapal Mewah, “Saya Fikir Lebih Baik Buat Sesuatu Yang Bermakna.”

 

View this post on Instagram

 

A post shared by AM (@amir.masdi)

Sementara itu, diminta mengulas mengenai single Sengaja ciptaan Hang Nadim dan Bunga Cantik, Amir mengakui teruja dapat bekerjasama dengan mereka.

IKLAN

“Saya bertuah kerana dapat bersama mereka dan paling bermakna lagu ini juga dihasilkan dengan perbincangan antara kami.

“Mereka kenal dan fahami saya serta karakter nyanyian dalam karya Sengaja ini. Meski proses rakamannya bukan mudah kerana masing-masing mahukan hasil terbaik tapi saya rasa berbaloi,” katanya lagi.

Amir atau nama sebenarnya Amir Syazwan Masdi turut menambah, dia terus jatuh cinta dengan lagu Sengaja apabila kali pertama mendengar demo karya tersebut.

“Pertama kali saya dengar demo lagu ini, saya rasakan Sengaja sebuah lagu yang sangat bagus. Lagu ini mengisahkan seorang individu yang memendam perasaan di mana dia meluahkan dalam lagu ini bahawa dia selalu dipersalahkan.

“Apa sahaja yang dibuat pasti dia akan dipersalahkan. Jadi, dia meluahkan perasaan geram dalam lagu ini,” katanya.

SeeNI semua! MEDIA HIBURAN ada gossip hangat nak dikongsi!
Download aplikasi seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI