Bintang remaja yang kian meningkat naik namanya, Masya Masyitah kini muncul dengan single baru yang mempamerkan sisi dewasa penyanyi berkenaan seiring kematangan usianya

Tampil dengan imej yang lebih edgy, lagu Hapus yang dicipta komposer terkenal, Amy Bong dengan sentuhan magis komposer popular, Ziin atau lebih dikenali dengan panggilan Zimi diharapkan mamu memberi gemerlapan sinar terhadap profil seninya.

Yang pasti, musibah yang sedang melanda negara juga sedikitpun tidak mematahkan semangat gadis ini untuk terus berjuang dalam industri muzik tanah air.

“Alhamdulillah tatkala negara masih lagi berada dalam fasa pemulihan wabak COVID-19,
Masya diberikan kesempatan tampil dengan single terbaharu kerana sudah lama rasanya Masya tidak keluar dengan apa-apa lagu baharu, dan ini merupakan permulaan yang baik bagi tahun 2020,” jelasnya.

Berkongsi mengenai Hapus lagi, Masya menambah ia mengisahkan tentang percintaan dua insan, namun si lelaki yang dicintai didapati curang dengan wanita lain di depan mata sendiri.

“Sesuatu Yang Amat Perit Untuk Dilalui…,” – Masya Masyitah Cerita Fasal ‘Hapus’

IKLAN

“Sesuatu yang amat perit untuk dilalui, sejak itu dia mengambil keputusan untuk memutuskan hubungan tersebut dan cuba menghapuskan segala memori manis mereka bersama,” terang Masya.

Bakal muncul dengan lagu Mandarin tidak lama lagi, penerima anugerah ‘Most Admired
Leaders’ di Asia Music Awards 2019 ini turut menambah single tersebut sebenarnya sudah dirakam awal.

“Single ini sebenarnya telah pun dirakamkan pada 18 Februari yang lalu dan pihak pengurusan Rocketfuel Entertainment terpaksa menangguh rangka pelancaran serta kerja promosi kerana Perintah Kawalan Pergerakan (PKP) yang dikeluarkan oleh kerajaan.

IKLAN

“Namun begitu, video muzik ‘Hapus’ berjaya dijalankan dengan Standard Operating Procedure (SOP) yang sewajarnya dan Masya sangat berpuas hati dengan hasilnya dan tidak sabar untuk berkongsi dengan peminat,” katanya optimis.

Pada masa sama, Hapus juga menyaksikan pengalaman pertamanya dalam bekerjasama dengan komposer Amy Bong.

“Masya berharap agar lagu ini bakal diterima baik dan disukai ramai sebab jalan ceritanya yang sangat menyentuh hati dan dapat mengubat kerinduan peminat yang sudah lama menantikan buah tangan terbaharu.

IKLAN

“InsyaAllah selepas ini lebih banyak perancangan yang bakal dilakukan dan semoga kita
semua berjaya mengharungi wabak COVID-19 ini dengan tabah dan semangat yang kuat,” katanya.

Hapus boleh dimuat turun di iTunes serta boleh didengari melalui penstriman atas talian seperti Raku, Spotify, Joox dan Apple Music.

Manakala video lirik dan muzik lagu Hapus juga boleh ditonton di saluran YouTube Rocketfuel Network.

Sehingga kini, muzik video berkenaan sudah pun ditonton lebih 100,000 kali.

https://www.youtube.com/watch?v=PVyiIJj2PJ0

SeeNI semua! MEDIA HIBURAN ada gossip hangat nak dikongsi!
Download aplikasi seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI