“Sepatutnya Hadir Kerja Umrah Bersama Mak Dan Ayah,” – Safiey Illias Tunda Umrah, Ingatkan Besarnya Dosa Syirik

Ralat tidak mampu mengerjakan umrah bersama ibu dan bapa, penyanyi dan usahawan Safiey Illias memohon ampun dan menyatakan ketidakhadirannya bersama ke kota suci Mekah atas alasan kesihatan.

Sebak. Septutnya hadir mngerjakn umrah bersama mak dan ayah. Tapi cancel last minute berkaitan ksihatan.

“Mungkin ada rezeki di tahun lain moga Allah ganti dengan jemputan Haji tahun depan . Maafkan saya semua stoksi @safieycosmetics_hq dn terutama mak dan ayah terpksa jaga saya mcm budak baru lahir xigt ap2.

“Nk bwk kereta pun x igt apatah lagi nk besa waktu siang dan malam,” tulisnya.

Jelasnya, dia tidak pernah menyimpan dendam dan berharap agar individu yang bertanggungjawab faham akan dosa besar yang dilakukan.

IKLAN

Diri ini xpenah simpan dendam cuma kesian andai kifarah membalas dosa mu atas perbuatan keji ini . Andai wang ringgit menjadi buruan, bukanlah aku tempatnya . Nk takut apa rezeki kita Allah dah tempatkn sejak 4 bln kndungan dalam perut ibu,” jelasnya lagi.

Meski memaafkan, namun jelas Safiey dia akan terus bangkit dan ‘membalas’ dendam dengan lembaran kejayaan baru.

Aku mmaafkn tpi jauh sekali untuk membalas krana mungkir hati mu buta dan msih xfaham tentang besar dosanya syirik . Kes makhamah dh selesai alhamdulillah . 2020 thun untuk bangkit ! AKAN KU BALAS DENDAM INI DENGAN TEBARAN KEJAYAAN BARU.

“Tunggu aku come back bila aku letak racing mood , x ada siapa dpt stopkan aku walau perbuatan ilmu hitam . Sebab aku dicipta dengan mngutip semangat dan jti diri yg utuh.

“Tak mudah benda2 mcm ini nk masuk sbb prinsip aku, smgt aku, Allah sebaik pelindung !

Thanks @samee537 for a lot of kurma . Sorry becase i was not there,” kongsinya di laman Instagram.

IKLAN

View this post on Instagram

Sebak . Septutnya hadir mngerjakn umrah bersama mak dan ayah . Tapi cancel last minute berkaitan ksihatan . Hmmm , mgkin ada rezeki di tahun lain moga Allah ganti dengan jemputan Haji tahun depan . Maafkan saya semua stoksi @safieycosmetics_hq dn terutama mak dan ayah terpksa jaga saya mcm budak baru lahir xigt ap2 . Nk bwk kereta pun x igt apatah lagi nk besa waktu siang dan malam . Diri ini xpenah simpan dendam cuma kesian andai kifarah membalas dosa mu atas perbuatan keji ini . Andai wang ringgit menjadi buruan, bukanlah aku tempatnya . Nk takut apa rezeki kita Allah dah tempatkn sejak 4 bln kndungan dalam perut ibu . . . Aku mmaafkn tpi jauh sekali untuk membalas krana mungkir hati mu buta dan msih xfaham tentang besar dosanya syirik . Kes makhamah dh selesai alhamdulillah . 2020 thun untuk bangkit ! AKAN KU BALAS DENDAM INI DENGAN TEBARAN KEJAYAAN BARU . Tunggu aku come back bila aku letak racing mood , x ada siapa dpt stopkan aku walau perbuatan ilmu hitam . Sebab aku dicipta dengan mngutip semangat dan jti diri yg utuh . X mudah benda2 mcm ini nk masuk sbb prinsip aku , smgt aku , Allah sebaik pelindung ! . . Thanks @samee537 for a lot of kurma . Sorry becase i was not there 😭😭😭 . . #dsiempire #safieycosmetics #auroraTAB #syintagila

A post shared by SYINTA GILA®️ (@safieyillias94) on

Di ruang komen, rata-rata netizen mendoakan agar usahawan ini kembali pulih.

Foto : Instagram Safiey Illias