“Semalam Rasa Sebak Sangat,”- Lega & Terharu, Elfira Loy Buat Kenduri Doa Selamat Untuk Bayi Bakal Lahir

Menanti hari untuk bakal melahirkan anak pertama, pelakon Elfira Loy atau nama sebenarnya Nurul Elfira Loy akui debaran kian makin terasa.

Pelakon berusia 25 tahun itu ada berkongsi perkembangan terkini mengenai dirinya yang kini sedang sarat hamil.

Kongsi Elfira, dia telah mengadakan majlis kenduri doa selamat buat anaknya yang bakal dilahirkan tidak lama lagi.

“26/9 , Bacaan yassin & solat hajat diadakan di Masjid Al-Mukhlisin Alam Damai di kawasan perumahan el.

“Alhamdulillah part ni dah selesai rasa lega tenang dah buat doa selamat for the baby. Thank you mama for arranging that.

IKLAN

“Semalam rasa sebak sangat , sebab memang tak jemput siapa-siapa pun , buat dekat masjid , siapa yang hadir itu jelah tetamu jemputannya. Tak tahu berapa ramai .

“Part tetiba ustaz kata nak buat solat hajat tu el macam nervous , macam ada ke orang yang tak kenal kita nak buat solat hajat untuk ke , nak ke berdoa untuk kita .

“Tapi el lupa el berada dekat tempat yang Allah paling sayang , di Masjid . Semua dah dianggap saudara kat situ.Alhamdulillah , thank you Allah for another blessing , found this somewhere saying , there is an ayat in the Qur’an where Allah promises us that if we thank Him then He will surely grant us more.

“And subhanallah, it’s not just to do with wealth. It’s to do with everything. Semoga Allah permudahkan proses ini & semoga Allah panjangkan umur kami. . Amin . #makantalamisthebest,” tulisnya.

View this post on Instagram

26/9 , Bacaan yassin & solat hajat diadakan di Masjid Al-Mukhlisin Alam Damai di kawasan perumahan el. Alhamdulillah part ni dah selesai rasa lega tenang dah buat doa selamat for the baby. Thank you mama for arranging that . Semalam rasa sebak sangat , sebab memang tak jemput siapa-siapa pun , buat dekat masjid , siapa yang hadir itu jelah tetamu jemputannya. Tak tahu berapa ramai . Part tetiba ustaz kata nak buat solat hajat tu el macam nervous , macam ada ke orang yang tak kenal kita nak buat solat hajat untuk ke , nak ke berdoa untuk kita . Tapi el lupa el berada dekat tempat yang Allah paling sayang , di Masjid . Semua dah dianggap saudara kat situ.Alhamdulillah , thank you Allah for another blessing , found this somewhere saying , there is an ayat in the Qur'an where Allah promises us that if we thank Him then He will surely grant us more. And subhanallah, it’s not just to do with wealth. It’s to do with everything. ❤️ Semoga Allah permudahkan proses ini & semoga Allah panjangkan umur kami. . Amin . #makantalamisthebest

A post shared by 25 | 🇲🇾 | (@elfiraloy) on

IKLAN

Melihat di ruangan komen gambar tersebut, rata-rata peminat mendoakan agar semua urusan bintang filem Tentang Bulan itu dipermudahkan.

Sekadar informasi, Elfira telah mendirikan rumah tangga bersama suaminya, Faris Khairul Anuar pada 1 Januari lalu di Cyberview Resort, Cyberjaya.

Foto: Instagram Elfira Loy