“Selepas 10 Tahun Baru Ada Keberanian Minta Izin Bergambar, Begitulah Level Hormat…,” – Minat Sejak Sekolah, Ini Dedikasi Respek Nam Ron Buat Eman Manan

Pelakon Nam Ron mengakui dia menjadikan aktor terkenal, Eman Manan sebagai idolanya sejak di bangku sekolah.

Menurut Nam Ron atau nama sebenarnya Shahili Abdan, pesona bintang berkenaan menjadi antara faktor dia mahu aktif secara serius dalam bidang lakonan.

Atas rasa minat itulah, Nam Ron mengakui sudah menonton hampir kesemua naskhah yang dibintangi pelakon terbabit.

“Sejak di bangku sekolah lagi, saya dah minat dengan Eman Manan. Hampir semua filem dan drama lakonan dia saya tonton. Saya akui minat saya nak jadi pelakon pun datang dari menonton pesonanya di skrin.

“Saya dapat tahu dia bermula di pentas teater sebab tu saya pun ikut laluan yang sama, bermula di pentas teater,” tulisnya.

IKLAN

Pelakon berusia 52 tahun itu sempat mengimbau kenangan ketika bekerjasasama dengan Eman menerusi beberapa projek.

“Daripada seorang peminat kini sedar tak sedar dah 3 projek telefilem saya dapat berkongsi skrin dengan dia. 1 tele biasa dan 2 supertele.

“Kali pertama saya dapat bergandingan dengannya adalah dalam supertele Parit Jawa 2011 (gambar 1). Tak dapat tidur semalaman bila esoknya nak buat adegan bersamanya.

“Kali kedua telefilem Rantai 2016 (gambar 2). Saya dah selesa sikit bergandingan dengannya. Kali ketiga supertele Tarantula X 2021 (gambar 3).

“Shooting April lalu dan akan ditayangkan 16 disember ni. Kali ini baru saya betul betul selesa beraksi bersamanya,” tulisnya lagi.

Dia pada masa sama turut hormati serta menyanjungi pelakon versatil seperti Eman.

IKLAN

“Selepas 10 tahun baru saya ada keberanian nak minta izin untuk bergambar dengan dia. Begitulah level hormat saya untuk pelakon berbakat sepertinya.

“Bukannya macam korang baru first time berlakon sekali dah ajak buat video tik tok. Jangan lupa tonton Eman Manan dalam Tarantula X di pawagam rumah anda pada 16 disember ini hanya di Astro First,” jelas Nam Ron.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by TA Nam Ron (@_nam_ron_)

Untuk berita terkini hiburan dalam dan luar negara. Jangan lupa ikuti kami di Telegram rasmi Media Hiburan. Klik di sini.

Foto: Instagram Nam Ron