Menjadi tetamu Allah di Tanah Suci Mekah merupakan impian bagi setiap umat Islam lebih-lebih lagi di bulan suci Ramadan.

Perkara itu turut menjadi antara wishlist penyanyi dan pelakon, Daiyan Trisha atau nama sebenarnya, Daiyan Trisha Mohd Nasaruddin, 29, yang akhirnya berkesempatan menjejakkan kaki ke Mekah buat pertama kali dalam seumur hidupnya.

Berkongsikan momen manis itu, Daiyan berkata jika sebelum ini dia selalu menghabiskan masa bekerja di luar negara terutamanya ke Los Angeles, New York dan Seoul tapi kali ini pengalaman menjejakkan kaki ke Mekah merupakan satu perkara yang paling ditunggu-tunggu dalam hidupnya.

Selalu Travel Ke Los Angeles & New York, Daiyan Trisha Luah Kesyukuran Dapat Tunai Umrah Di Bulan Mulia Selalu Travel Ke Los Angeles & New York, Daiyan Trisha Luah Kesyukuran Dapat Tunai Umrah Di Bulan Mulia

“Buat sesiapa yang mengikuti saya di Instagram pasti tahu yang saya selalu berada di bandar-bandar lain setiap minggu ketika zaman sebelum Covid-19 menyerang dunia.

“Saya akan berada di New York dan Los Angeles lima atau enam kali setahun, seminggu di Seoul dan Tokyo di minggu kemudiannya.

“Saya lebih banyak berada di luar negara berbanding di Malaysia. Menggembara merupakan perkara yang memang sangat-sangat saya tunggu pada ketika itu,” tulis Daiyan.

IKLAN

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Daiyan Trisha (@daiyantrisha)

 

Selalu Travel Ke Los Angeles & New York, Daiyan Trisha Luah Kesyukuran Dapat Tunai Umrah Di Bulan Mulia

Selepas dua tahun pandemik dan dibolehkan terbang ke luar negara, satu perasaan belum bersedia untuk menggembara timbul di fikiran penyanyi lagu Penat ini.

IKLAN

Namun, tiba-tiba hatinya terdetik untuk berkunjung ke tanah suci dan memanjat kesyukuran kepada Allah kerana telah membukakan hatinya untuk ke sana pada bulan mulia ini.

“Selepas kebenaran untuk keluar negara kembali diluluskan kerajaan, tiba-tiba saya rasa tidak bersedia. Ada sahaja benda yang menghalang saya, sama ada saya terlalu sibuk atau sudah banyak rancangan lain pada ketika itu yang membuatkan saya belum bersedia untuk kembali terbang ke negara luar.

Selalu Travel Ke Los Angeles & New York, Daiyan Trisha Luah Kesyukuran Dapat Tunai Umrah Di Bulan Mulia

IKLAN

Selalu Travel Ke Los Angeles & New York, Daiyan Trisha Luah Kesyukuran Dapat Tunai Umrah Di Bulan Mulia

“Dan tanah suci membuka hati saya untuk tujuan itu. Tempat yang paling cantik untuk kita kunjungi. Tempat yang saya tak pernah jejakkan kaki tapi saya merasakan seperti sangat merindukan tempat tersebut.

“Ya Allah ya tuhanku, terima kasih kerana menerimaku sebagai tetamu-Mu dalam bulan yang mulia ini,” tulis Daiyan lagi.

Semoga Daiyan memperolehi umrah yang mabrur.

Untuk berita terkini hiburan dalam dan luar negara, jangan lupa ikuti kami di Telegram rasmi Media Hiburan. Klik di sini.

Foto:  Instagram Daiyan Trisha