Tular beberapa foto sejak semalam yang merakamkan segelintir daripada kita yang beratur di kedai pajak gadai bagi menggadaikan barangan mereka.

Perkara itu kian diperkatakan selepas 47 hari negara mengenakan Perintah Kawalan Pergerakan (PKP) dan semalam merupakan hari pertama kita semua menjalani Perintah Kawalan Pergerakan Bersyarat (PKPB).

Meski ramai yang gembira kerana sudah boleh melakukan aktiviti rutin seperti sebelumnya, namun ada di antara kita yang mungkin terpaksa ‘bergolok gadai’ demi surviral hidup.

Lalu perkara tersebut turut mendapat reaksi dari PU Rahmat yang mengakui hatinya rasa sayu apabila melihat ramai di antara yang berbuat demikian bagi kelangsungan hidup.

IKLAN

Sambil mendoakan agar semuanya dapat hidup dalam keadaan sejahtera, PU Rahmat turut menyifatkan ada dari kalangan kita yang berdepan dengan hidup sukar.

“Sayu hati melihat ramai yang ke kedai pajak untuk mencari wang bagi melangsungkan kehidupan. Saya berharap rakan alam maya saya semuanya baik-baik belaka.

IKLAN

“Kadang kita tak sedar nikmat keselesaannyang kita ada kerana ia adalah warisan keluarga. Tapi tidak orang diluar sana yang susahnya berganda-ganda.

“Semoga kalian dalam keadaan sejahtera tanpa mengira agama,” titipnya di Instagram.

IKLAN

Serentak dengan perkongsian tersebut, rata-rata pengikutnya turut menzahirkan rasa simpati terhadap apa yang berlaku.

Foto: Instagram PU Rahmat

SeeNI semua! MEDIA HIBURAN ada gossip hangat nak dikongsi!
Download aplikasi seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI