“Saya Tetap Akan Offer…,” – Sepentas Di Final Ratu Hijabista 2020, Michael Ang Tak Kisah Kerjasama Dengan Fikry Ibrahim, Cuma…

Selepas dikatakan ada berlaku perselisihan faham dengan pelakon, Fikry Ibrahim, pengarah, Michael Ang tampil menjelaskan mengenai situasi terkini.

Berkongsi pentas bersama Fikry di malam Final Ratu Hijabista 2020, Michael yang diundang sebagai juri jemputan menjelaskan tiada gunanya untuk bermasam muka apatah lagi menyimpan dendam.

“Benda berbalas mulut dan bergaduh semua ni, pada saya jika anda dah menyuarakan mengenai masalah dan tahu mengenai perkara tersebut itu sudah cukup buat saya.

“Buat apa saya nak simpan lagi. Dalam hidup ni buat apa nak berdendam-dendam. Semua perkara sudah pun diluahkan. Saya pun dah buat kenyataan saya sendiri. Ada yang saya mengaku dan ada juga yang tidak.

“Bila soal kerja pula, kita jalankan je tanggungjawab kita. Apa guna nak bermasam-masam muka atau tak bolek masuk satu set. Fikiran kolot semua tu.

“Tiada benda nak selesaikan pun sebab tiada masalah,” katanya kepada MH.

IKLAN

Michael berkata demikian sewaktu ditemui di sesi sidang media selepas berakhirnya Pentas Akhir Ratu Hijabista 2020 yang berlansung di Sri Kembangan pada Rabu.

Dalam pada itu, pelakon drama, Titi Kayu ini juga menyifatkan dia tidak kisah seandainya ditugaskan untuk berkerjasama dengan Fikry selepas ini.

“Kalau ada keperluan kerja dan ada perkara yang harus dibuat bersama, saya tak kisah. Saya professional orangnya.

“Bila kita buat satu drama, orang yang akan menentukan hero dan heroin adalah pihak stesen televisyen.

“Saya tak buat pilihan cuma kadang-kadang saya boleh bagi pendapat mengenai pilihan saya.

“Kadang-kadang pihak stesen akan terima apa pilihan kita. Ada masa juga mereka tolak sebab mereka ada pilihan mereka sendiri.

“Jadi, kalau perkara itu terjadi dan pihak stesen mahukan dia, saya tetap akan offer. Saya tak kisah,” kongsinya lagi.

IKLAN

Ketika ramai yang memuji mengenai tahap professionalisme yang ditunjukkan oleh Michael, ini reaksi yang diberikan tuan badan;

“Industri ni kecil buat apa nak gaduh-gaduh. Kalau saya tak professional saya tak datang. Mesti saya dah tolak dah.

“Tiada peluang nak bertegur siapa malam ni. Sampai-sampai je saya terus pergi make up kemudian terus masuk set.

“Takkan tengah-tengah live tu saya nak tegur pula,” akhirinya.