“Alhamdulillah sekarang saya sudah pun berhijab.” Itu kesyukuran yang diluahkan model dan Instafamous, Arviena yang kini sudah pun bertudung meski akui masih dalam proses belajar untuk menjadi muslimah sejati.

Menurut Arviena yang kini bergelar duta bagi tudung jenama Jennaira keluaran Jennaira Holding, dia mulai terdetik mengenakan hijab pada Ramadan lalu selepas kerap dipelawa untuk mempromosikan tudung.

“Saya Seorang Yang Sangat Seksi, Boleh Berbikini,” – Instafamous & Model, Arviena Kini Berhijab

“Perjalanan hijrah saya, pada awalnya diminta pengasas Tudung Jennaira, Datin Seri Azlina Hanim untuk melakukan riviu tudungnya di media sosial. Lalu saya pun pakai pada bulan puasa, mungkin Allah mahu berikan hidayahNya.

“Saya ni ialah seorang yang sangat seksi, boleh berbikini. Di Instagram rasanya orang tahu siapa Arviena. Tapi alhamdulillah. Saya bukan berhijab kerana saya menjadi duta tudung Jennaira. Malah saya pun turut mengenakan tudung-tudung jenama lain juga.

“Cuma bila bermula mengenakan tudung ini, rasa macam Tuhan bukakan hati untuk berhijab terus, alhamdulillah,” katanya.

Arviena bagaimanapun akui ada yang memberikan reaksi pesimis terhadap penampilannya.

IKLAN

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Arviena (@arviena)

“Saya juga tidak suka untuk melayan negativiti. Ada juga yang berikan komen di Instagram misalnya ‘bertudung tapi baju masih ketat. Saya sebenarnya masih lagi belajar.

“Nak istiqamah itu tak senang saya beritahu pada mereka. Biarlah perlahan-lahan, dimulakan dengan berhijab kemudian saya cuba untuk kenakan persalinan yang bersesuaian. Sedikit demi sedikit, ia proses,” katanya yang memilih untuk terus positif.

Terdahulu, Arviena ditemui pada Majlis Rumah Terbuka Jennaira Holdings Sdn Bhd x Arviena di Hotel Royal Chulan, Petaling Jaya pada Ahad.

IKLAN

Jennaira Holding yang diusahakan Datin Seri Azlina Hanim dan suami, mempunyai beberapa rangkaian bisnes lain seperti minuman, makanan, ais krim yogurt, produk kesihatan serta beberapa perniagaan lain.

“Saya Seorang Yang Sangat Seksi, Boleh Berbikini,” – Instafamous & Model, Arviena Kini Berhijab

“Tudung Jennaira bersama duta kami, Arviena masih dikira baru dan alhamdulillah setakat ini sambutan yang diterima secara dalam talian cukup positif.

IKLAN

“Kami keluarkan tudung ini secara tiga peringkat menerusi 10 corak dan konsep berbeza. Ia menggunakan fabrik satin, ada bawal dan juga shawl. Harganya mampu milik, RM70 sehelai dan syukur, ia juga turut dipasarkan di Indonesia.

“Setiap keluaran itu terhad. Kena ‘pre-order’, jadi ia lebih eksklusif dan insya-Allah, koleksi baru akan dilancarkan bersempena Hari Raya Haji nanti,” kata Datin Seri Azlina yang turut optimis mengeluarkan telekung, tidak lama lagi.

Percaya rezeki lebih bermakna bila dikongsi, Azlina berterima kasih kepada semua pihak yang sudi bersama-sama menjayakan rumah terbukanya, tahun ini.

Ikuti temu bual penuh bersamanya di sini;

Untuk berita terkini hiburan dalam dan luar negara. Jangan lupa ikuti kami di Telegram rasmi Media Hiburan, klik di sini.

SeeNI semua! MEDIA HIBURAN ada gossip hangat nak dikongsi!
Download aplikasi seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI