Selebriti dan usahawan, Noor Neelofa mendedahkan hasratnya untuk berhijrah ke tanah Arab bagi mengikuti pengajian di sana sedang dalam perancangan.

Menurut Neelofa, 33, dia merancang untuk ke sana bersama suami, Haris Ismail atau PU Riz apabila anak mereka, Muhammad Bilal yang kini berusia lima bulan sekurang-kurangnya sudah mulai boleh bertutur.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Hijab & Lifestyle (@naelofar)

“Sebenarnya masa awal perkahwinan, saya dan suami ada berborak mengenai soal menyambung pengajian, nak belajar Bahasa Arab, mendalami hadis dan sebagainya. Kemudian bila sudah ada anak, kami cuba ‘explore’ apa lagi pilihan yang ada.

“InsyaAllah kalau semuanya okay, kita akan ambil pengajian pendek terlebih dulu. Tengok pada kesesuaian juga. Tidak boleh dipastikan lagi sama ada (sambung pengajian) di Madinah ke, Mesir ke atau mana-mana lokasi yang lebih sesuai pada ketika itu.

“Saya nak tunggu Bilal macam boleh cakap sikit sebab nanti dia boleh ‘tangkap’ bahasa tempatan di sana.

IKLAN

“Mungkin saya boleh cakap… awal atau pertengahan tahun hadapan ke. Sudah tentulah saya akan bawa bersama Bilal,” katanya.

Meskipun tempoh pengajian tidak makan masa yang lama, namun bekas hos program MeleTOP itu mengakui, belajar bahasa asing merupakan antara impiannya sejak dulu.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Hijab & Lifestyle (@naelofar)

IKLAN

“Tidak lama, paling lama mungkin setahun sahaja. Mungkin lebih pendek juga. Kami sudah pun ada perancangan dalam soal pengurusan bisnes.

“Saya sudah lama teringin untuk belajar Bahasa Arab. Antara perkara yang saya lakukan ialah belajar bahasa. Suami adalah ajar sikit-sikit, tapi tidaklah terlalu ditil,” katanya lagi.

Neelofa ditemui pada majlis pelancaran Naelofar X Disney Alice in Wonderland di IOI Mall Putrajaya pada Khamis.

IKLAN

Berkongsi lanjut mengenai projek istimewa tersebut, Neelofa teruja menjalin kolaborasi kedua dengan Disney selepas koleksi Naelofar X Disney Little Mermaid, yang dilancarkan beberapa bulan lalu.

“Ketika koleksi Little Mermaid dilancarkan Februari lalu, saya tidak dapat hadir kerana sedang berpantang. Jadi sudah tentu kali ini saya teruja untuk melancarkan koleksi ini apatah lagi saya percaya ramai di kalangan kita peminat watak-watak dalam Disney,” katanya.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Hijab & Lifestyle (@naelofar)

Untuk berita terkini hiburan dalam dan luar negara. Jangan lupa ikuti kami di Telegram rasmi Media Hiburan, klik di sini.

https://www.youtube.com/watch?v=mrZ4yobZESo

SeeNI semua! MEDIA HIBURAN ada gossip hangat nak dikongsi!
Download aplikasi seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI