Suami kepada pelakon Ummi Nazeera, Dr Izzar Anwari tampil menjelaskan isu penglibatan isterinya di dalam Muafakat Nasional seperti yang telah diumumkan oleh presidennya, Tan Sri Annuar Musa, semalam.

Menurut Izzar, dia berharap agar orang ramai tidak terkeliru kerana Muafakat Nasional yang ditubuhkan oleh Tan Sri Annuar Musa merupakan sebuah pertubuhan bukan kerajaan (NGO) dan bukannya gerakan politik.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Dr. Izzar Anwari (@izzar)

“Saya mengambil maklum mengenai tularnya isu isteri saya menyertai Muafakat Nasional (MN), sebuah pertubuhan bukan kerajaan (NGO) sebagai salah seorang ahli.

“Pertubuhan Muafakat Nasional ini bukannya sebuah parti politik dan juga tidak merujuk kepada pakatan parti UMNO dan PAS yang dibentuk pada tahun 2019,” tulisnya.

Penjelasan tersebut dikongsikan sendiri oleh bapa kepada dua orang cahaya mat itu menerusi sebuah hantaran di laman Instagram.

IKLAN

“Saya Ambil Maklum Mengenai Tularnya Isu Isteri Saya…,” – Dr. Izzar Buat Penjelasan, Moga Ramai Tak Keliru

Katanya lagi, dia juga menyokong dasar-dasar yang telah dibuat oleh pertubuhan ini yang dikatakan mampu memberikan manfaat kepada masyarakat.

“Setelah saya amati, pertubuhan MN ini bepegang kepada matlamat-matlamat yang mampu memberi kebaikan kepada masyarakat,” kongsinya.

Tegasnya lagi, dia bakal menjadi orang pertama yang menghalang isterinya sekiranya pertubuhan ini lari daripada landasan yang sepatutnya.

IKLAN

“Isteri saya sedar dan amat menekankan bahawa sebagai seorang pempengaruh, beliau perlu bersikap neutral dan tidak menggunakan platform beliau untuk menunjukkan sokongan kepada mana-mana parti yang berunsurkan politik secara terang-terangan.

“Jika tidak, saya akan menjadi orang pertama yang akan menghalang beliau. Semoga sebarang kekeliruan dapat dielakkan.

“Selamat maju jaya kepada pertubuhan Muafakat Nasional,” ujarnya lagi.

IKLAN

“Saya Ambil Maklum Mengenai Tularnya Isu Isteri Saya…,” – Dr. Izzar Buat Penjelasan, Moga Ramai Tak Keliru

Semalam, Tan Sri Annuar Musa mengumumkan Ummi atau nama sebenarnya Ummi Nazeera Nur Hidayah Zainul Abidin merupakan antara 30 individu yang dilantik sebagai Ahli Dewan Tertinggi Muafakat Nasional.

Selain Ummi, antara selebriti yang turut diberikan jawatan yang sama termasuklah penyanyi pop lagenda Datuk Jamal Abdillah dan pelakon Datuk Eizlan Yusof.

Untuk berita terkini hiburan dalam dan luar negara. Jangan lupa ikuti kami di Telegram rasmi Media Hiburan. Klik di sini.

Sumber & Kredit Foto: Instagram Dr. Izzar

SeeNI semua! MEDIA HIBURAN ada gossip hangat nak dikongsi!
Download aplikasi seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI