“Saya Faham Sangat Perasaan Tu,” – Faye Kusairi Cerita Kisah Kehidupan Kini

Pelakon Faye Kusairi atau nama penuhnya Dayangku Faratiwan Adnil Awang Kusairi ada berkongsi cerita menerusi akaun Instagram miliknya.

Kongsi pelakon berusia 32 tahun itu, ada memberi nasihat kepada netizen agar sentiasa sayangi keluarga.

Di samping itu, Faye turut menjelaskan bahawa sangat memahami netizen yang sering menghadapi masalah kewangan.

“Kita sentiasa nak ada bersama anak anak. Tapi dalam masa ini dan ekonomi kini, seperti saya & ramai lagi ibu bapa diluar sana terpaksa pergi bekerja dalam usaha mencari rezeki demi keluarga.

“Ada yg bekerja lebih waktu sebab nak mencari pendapatan sampingan. .

IKLAN

“Sedih bila kenangkan. Saya faham sangat perasaan tu. Tapi saya lagi sedih bila ada yg bekerja sampai leka tentang penjagaan kesihatan dan badan sendiri.

“Dah beberapa kali saya ke event, berniaga di booth dan saya berkesempatan berjumpa dgn pelbagai jenis orang & masalah kesihatan (baik lelaki mahupun wanita).

“Ada yg saya tegur & tanya pasal masalah mereka tanpa mereka memberi tahu. Jadi, percayalah bila saya kata, saya tahu dan faham.

“Niat saya hanya untuk membantu. Because prevention is better than cure. Jangan pula bila dah sakit nanti, menangis dalam kekesalan.

“Sayangi diri anda demi keluarga. Amalkan @aurakasihhq @fayekusairi_empire,” tulisnya panjang lebar.

IKLAN

View this post on Instagram

Kita sentiasa nak ada bersama anak anak. Tapi dalam masa ini dan ekonomi kini, seperti saya & ramai lagi ibu bapa diluar sana terpaksa pergi bekerja dalam usaha mencari rezeki demi keluarga. Ada yg bekerja lebih waktu sebab nak mencari pendapatan sampingan. . . Sedih bila kenangkan. Saya faham sangat perasaan tu. Tapi saya lagi sedih bila ada yg bekerja sampai leka tentang penjagaan kesihatan dan badan sendiri. . . Dah beberapa kali saya ke event, berniaga di booth dan saya berkesempatan berjumpa dgn pelbagai jenis orang & masalah kesihatan (baik lelaki mahupun wanita). Ada yg saya tegur & tanya pasal masalah mereka tanpa mereka memberi tahu. Jadi, percayalah bila saya kata, saya tahu dan faham. . . Niat saya hanya untuk membantu. Because prevention is better than cure. Jangan pula bila dah sakit nanti, menangis dalam kekesalan. . . Sayangi diri anda demi keluarga. Amalkan @aurakasihhq . . . @fayekusairi_empire . . #fayekusairi #aurakasihjamuwarisan #FayeKusairiEmpire #jamumoden #sayajualjamu #love #malaysia #indonesia #brunei #singapore #sarawak #sabah

A post shared by 𝗙𝗔𝗬𝗘 𝗞𝗨𝗦𝗔𝗜𝗥𝗜 𝗢𝗙𝗙𝗜𝗖𝗜𝗔𝗟 (@fayekusairi) on

Untuk rekod, Faye mendirikan rumah tangga bersama bekas suami Elly Mazlein, pengarah Azmi Hata pada 9 April 2017 di Kuala Lumpur.

Hasil perkongsian hidup, mereka dikurniakan seorang cahaya mata lelaki bernama Alif Azmi.

Foto: Instagram Faye Kusairi