“Saya Berkemungkinan Tak Boleh Mengandung,” – Pernah Hidap Polycystic Ovary Syndrome (PCOS), Isteri Penyanyi, Harith Zazman Sebak Bila Disahkan Hamil Anak Sulung

Penyanyi, Harith Zazman yang popular menerusi lagu, Cute (Stop Lah Being So Cute) sering kali berkongsi mengenai kisah perjalanan cintanya bersama isteri, Nuramalina Ghakashah menerusi karya-karyanya sebelum ini.

Malah, seperti yang diketahui umum, lagu Cute sebenarnya ditulis bagi menceritakan mengenai kisah sewaktu dia memikat isterinya ketika detik awal pertemuan mereka.

Terbaru, menerusi hantaran terkini di laman Instagram, Nuramalina memaklumkan dirinya kini telah pun disahkan hamil anak pertama.

Menurut Nuramalina, dia sebenarnya berasa agak sebak sewaktu mula-mula mengetahui mengenai kehamilannya itu kerana sebelum ini dia pernah disahkan mengidap Polycystic Ovary Syndrome (PCOS) yang merupakan sejenis masalah kesihatan yang melibatkan kesuburan.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Nuramalina Ghakashah (@leeghksh)

“Thank you so much for the wishes! Alhamdulillah segala pujian bagi Allah. Just wanna share my experience before saya disahkan mengandung. I was diagnosed with Polycystic ovary syndrome (PCOS).

“Ia adalah sejenis health condition dimana saya tak tahu bila waktu subur saya dan saya berkemungkinan tidak boleh mengandung.

“Masa saya dapat tahu benda ni, i was really sad and i dont feel the same dah. Bila tengok orang lain preggy and tengok baby rasa sebak. Especially bila baca kes pasal pcos, ada yang berjaya and ada yang tidak berjaya. Semuanya 50-50,” tulisnya.

IKLAN

Khabar gembira itu dikongsikan sendiri oleh Nuramalina yang juga merupakan seorang model itu menerusi sebuah hantaran yang dimuat naik di laman Instagram.

Dalam pada itu, Nuramalina turut mendedahkan dia berasa amat bertuah kerana dikurniakan suami yang menerima segala kelebihan dan kekurangan dirinya.

“And apa yang merisaukan saya adalah sama ada pasangan saya boleh terima saya seadanya atau tidak. Alhamdulillah, saya jumpa lelaki yang sanggup terima saya dan keadaan kesihatan saya.

“We discussed and dia cakap it’s okay kita boleh amik anak angkat kalau saya tak boleh pregnant. Kami redha. Sejujurnya, saya sangat bersyukur menikahi dengan lelaki itu.

“Dapat berjumpa dengan orang yang baik dan ingin menua bersama hingga akhir hayat sudah lebih dari cukup. Thank you @harithzazman,” luahnya lagi.

Dikesempatan itu juga, Nuramalina memberi tahu, dia dan suami menzahirkan rasa syukur ke handrat Illahi kerana memberikan mereka kesempatan untuk merasai nikmat untuk menimang cahaya mata.

“Lepas dapat berita ni, kami bersyukur ke hadrat ilahi. Terima kasih ya Allah kerana menghidupkan nyawa di dalam kandungan ini.

“Tidak pernah saya sangka saya dapat peluang ini. Moga cahaya pertama ini menjadi yg baik buat orang2 kelilingnya. Amin,” ujarnya lagi.

Menerusi ruangan komen, rata-rata netizen dan rakan selebriti turut berkongsi rasa gembira selain turut menitipkan doa semoga Nuramalina dan kandungannya akan sentiasa berada dalam keadaan yang baik.

“Congrats Lee. InshaAllah semua dipermudahkan.

IKLAN

“Alhamdulillah, congrats both of you. Take care okay dear preggy mommy.

“Alhamdulillah selamat Lee. Sehat-sehat selalu.

“Waaa congratss Lee. Smoga dipermudahkan segala urusan Lee,” antara komen-komen netizen di laman Instagram.

Dalam perkembangan lain, Harith baru sahaja melancarkan lagu terbarunya yang berjudul Shut Up.

Malah, Harith juga turut mengumumkan mengenai kehamilan isterinya itu menerusi klip video lagu tersebut yag dimuat naik pada Jumaat.

Sekadar informasi, Harith dan Nuramalina telah pun mendirkan rumah tangga mereka pada tanggal 28 Ogos yang lalu.

Sumber: Instagram Nuramalina Ghakashah