Pelawak dan penyampai radio, Ajak Shiro ada menitipkan dedikasi istimewa sempena sambutan hari guru buat isterinya, Afifah Amin yang juga merupakan warga pendidik.

Menurut Ajak, meskipun dia merupakan seorang ketua keluarga tetapi isterinya itu jugalah yang banyak memberikannya tunjuk ajar dalam pelbagai perkara.

View this post on Instagram

Walaupun saya adalah ketua, tapi dia banyak mengajar saya… . Mengajar saya tentang berjimat, Mengajar saya untuk gigih bekerja, Mengajar saya cara menegur anak2, Mengajar saya urus waktu solat dengan elok, Mengajar saya untuk terus bediri ketika saya jatuh, Mengajar saya erti hidup sebagai seorang suami, . Tanpa kamu mana mungkin saya belajar semua ini…Paling penting,terima kasih kerana kamu mengajar anak2 kita, walaupun letih selepas pulang mengajar anak2 murid kamu🙏 . Selamat Hari Guru pada isteri saya yang sangat saya syintai…😝 Semoga kamu terus gigih mencurah ilmu kepada anak bangsa… . *Malam ni ada kelas ke Cikgu Pipah?🤓 . @afifahamin . #selamatharigurupdasemuaguru2diMalaysia #pendidik #sayaajakdansayatidaksombong

A post shared by Ajak Shiro (@ajakshiro) on

“Walaupun saya adalah ketua, tapi dia banyak mengajar saya.

“Mengajar saya tentang berjimat, mengajar saya untuk gigih bekerja, mengajar saya cara menegur anak2, mengajar saya urus waktu solat dengan elok.

IKLAN

“Mengajar saya untuk terus bediri ketika saya jatuh, mengajar saya erti hidup sebagai seorang suami.” tulisnya.

Dalam pada itu, Ajak turut berterima kasih  kepada isterinya itu kerana sentiasa memberikan sokongan dan tidak pernah jemu dalam mendidik anak-anak meski penat seharian berada di sekolah.

“Tanpa kamu mana mungkin saya belajar semua ini.

IKLAN

“Paling penting,terima kasih kerana kamu mengajar anak-anak kita, walaupun letih selepas pulang mengajar anak-anak murid kamu.

“Selamat Hari Guru pada isteri saya yang sangat saya syintai. Semoga kamu terus gigih mencurah ilmu kepada anak bangsa.

“Malam ni ada kelas ke Cikgu Pipah?,” selorohnya.

IKLAN

Ucapkan tersebut dikongskan oleh penyampai radio Suria itu menerusi akaun Instagram miliknya.

Menerusi ruangan komen, rata-rata netizen dan rakan artis turut sama memberikan dedikasi hari guru selain turut mendoakan kesejahteraan buat pasangan tersebut.

“Saya Adalah Ketua Keluarga Tapi…,”- Ucapan Penuh Makna Ajak Shiro Sempena Hari Guru Buat Isteri Tercinta “Saya Adalah Ketua Keluarga Tapi…,”- Ucapan Penuh Makna Ajak Shiro Sempena Hari Guru Buat Isteri TercintaTerdahulu, Ajak dan Afifah Amin mindirikan rumah tangga pada tanggal 6 Jun 2009 dan kini telah dikurniakan tiga cahaya mata.

sumber: Instagram Ajak Shiro

SeeNI semua! MEDIA HIBURAN ada gossip hangat nak dikongsi!
Download aplikasi seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI