“Sakitnya Ya Amat, Tuhan Je Yang Tahu,” – Kerap Dapat Bisul Sampai Bernanah, Fizi Ali Sudah Tidak Tahan!

Pengacara dan penyampai radio, Fizi Ali mendedahkan diri kini sudah tidak tahan lagi dengan penyakit bisul yang dialaminya sejak beberapa tahun yang lalu.

Jelas Fizi, pelabagai usaha telah dia lakukan termasuklah dengan menjalani pembedahan namun, penyakit tersebut tetap kembali semula.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Fizi Ali (@fiziali_)

“WARNING!! Jangan slide kalau anda seorang yang takut dengan darah-darah atau nampak lubang-lubang di anggota badan.

“Assalamualaikum..nak bagitahu awal-awal ni post berkenaan penyakit bisul. Sejak umur meningkat 30an ni kerap sangat terkena bisul. Pernah sampai kena tahan dekat wad buat operation sebab bisul.

“Ingatkan tu yang terakhir baru-baru ni jadi lagi dekat kaki. Sakitnyaa ya amat!! Tuhan je tau. Pergi la klinik apa yang doktor buat dia akan korek sampai keluar semua nanah tu,” tulisnya.

IKLAN

Perkhabaran tersebut dikongsikan oleh penyampai radia Suria FM itu menerusi sebuah hantaran yang dimuat naik di laman Instagram.

Dalam pada itu, Fizi memaklumkan dia kini terpaksa menahan kesakitan apabila penyakit bisulnya itu dikatakan telah kembali menyerang bahagian peha dan ketiaknya.

“Sekarang beransur okay tapi nak dijadikan cerita dua tiga hari lepas tumbuh dekat tempat lain.

“Kali dia dua tempat terus dia serang. Satu dekat ketiak satu lagi dekat peha. Pelik kenapa kerap pulak jadi. Ada orang cakap sebab darah kotor, ada yang cakap sebab alahan makanan laut..entah la.

“Sesiapa yang tau atau ada pengalaman macam saya boleh tolong share tak. Macam mana nak rawat atau cara supaya tak kena dah bisul ni..tak tahan dahh,” ujarnya lagi.

Dikesempatan itu juga, suami kepada pelakon, Shakilla Khoriri ini turut menyeru kepada mana-mana pihak untuk berkongsi dengannya mengenai cara merawat penyakit tersebut.

IKLAN

Meninjau diruangan komen, rata-rata netizen turut terkejut selain turut mendoakan semoga Fizi menemui jalan untuk merawat penyakit tersebut.

Dalam perkembangan lain, Media Hiburan kini sedang menganjurkan pertandingan menarik bersempena dengan MCO 3.0 ini, siapa tahu rezeki akan jadi milik anda.

Pertandingan nyanyian ‘Karok Lockdown’ khas buat anda yang mahu ketengahkan bakat menyanyi, kalau bertuah ganjaran wang tunai menanti!

Apa yang anda perlu buat? Klik saja link DI SINI untuk mendaftar sekarang. Mana tau korang pemenang yang kami cari, all the best!

Sumber: Instagram Fizi Ali