Baru-baru ini, nama pelakon Sharifah Sakinah mendapat perhatian sekali gus menjadi perbualan hangat di kalangan netizen selepas bintang itu merancang untuk meninggalkan tanah air.

Pendedahan tersebut dibuat pelakon terbabit menerusi program temubual, Hard To Heart yang dihoskan oleh Datuk Aznil Haji Nawawi di samping berkongsi perkembangan terkininya.

Mengulas mengenai perkara itu, kakak kepada Sakinah yang juga penyampai radio Sharifah Shahirah menyokong apa sahaja tindakan Sakinah yang dirasakan baik untuk dirinya sendiri.

Sakinah Adik Yang Baik, Ini Respon Sharifah Shahirah Bila Sakinah Rancang Pindah Oversea Untuk… Sakinah Adik Yang Baik, Ini Respon Sharifah Shahirah Bila Sakinah Rancang Pindah Oversea Untuk…

Meski turut rasa sedih, namun Shahirah mengakui apa yang dilakukan demi kebaikan diri dan status kesihatan pelakon Aku Yang Kau Gelar Isteri itu.

“Saya bukan tak sedih, tapi dia dah besar dan dia pun ada keluarganya sendiri. Begitu juga dengan saya. Semua sudah ada kehidupan masing-masing.

IKLAN

“Kalau dia buat keputusan untuk berpindah ke luar negara, tipu kalau saya tak sedih sebab Sakinah tidaklah seteruk seperti yang orang lain sangka.

“Saya yang jaga Sakinah daripada dia kecil dan dia seorang adik yang sangat baik, dengar kata.

“Saya teringat masa jaga dia dulu, dia seorang anak yang sangat bagus dan dia bukan jenis anak yang suka melawan mak ayah,” katanya kepada MH.

IKLAN

Sakinah Adik Yang Baik, Ini Respon Sharifah Shahirah Bila Sakinah Rancang Pindah Oversea Untuk… Sakinah Adik Yang Baik, Ini Respon Sharifah Shahirah Bila Sakinah Rancang Pindah Oversea Untuk…

Shahirah pada masa sama turut menjelaskan, dia terbuka terhadap pilihan adiknya itu selagi tidak memberi impak yang tidak baik.

“Setiap apa keputusan yang dilakukannya, saya sebagai seorang kakak saya sentiasa memberi sokongan kepada dirinya.

IKLAN

“Harap dia kembali sembuh daripada penyakit yang dihidapnya itu,” katanya lagi.

Sakinah Adik Yang Baik, Ini Respon Sharifah Shahirah Bila Sakinah Rancang Pindah Oversea Untuk…Sakinah Adik Yang Baik, Ini Respon Sharifah Shahirah Bila Sakinah Rancang Pindah Oversea Untuk…

Difahamkan, Sakinah mahu berbuat demikian bagi menjalani rawatan penyakit ‘Attention-Deficit Hyperactivity Disorder’ atau ADHD.

Terdahulu, Shiera ditemui pada malam kemuncak Konsert Digital Jelajah Suria di Warisan Hall Studio, Teluk Panglima Garang, Selangor, baru-baru ini.

https://www.youtube.com/watch?v=pEF14vfnuug

SeeNI semua! MEDIA HIBURAN ada gossip hangat nak dikongsi!
Download aplikasi seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI