Siapa yang tidak kenal dengan penyanyi terkenal, Allahyarhamah Datuk Sharifah Aini yang memiliki kemerduan suara yang sangat memukau.

Baru-baru ini, menerusi satu sumber dikatakan rumah kepada penyanyi lagenda ini hendak dijual dengan nilai RM8 juta.

“YA… betul. Ini rumah Allahyarham Datuk Sharifah Aini dan memang hendak dijual,” kata seorang individu yang tidak mahu dikenali kepada Harian Metro.

Kata individu tersebut, rumah itu mahu dijual oleh anak kepada arwah sendiri, Aliff Omar Ali kerana dikatakan terlalu besar untuk dihuni.

IKLAN

“Tiada sebab lain melainkan ia terlalu besar untuk dihuni, dan ia sudah diserahkan kepada ejen rumah (hartanah) untuk menjualnya,” katanya yang enggan dikenali.

Menurut sumber lagi yang pergi meninjau rumah arwah, tiada sebarang papan tanda untuk dijual dan cubaa untuk berjumpa dengan anak kepada arwah tidak berjaya.

IKLAN

Menurut individu yang tidak mahu dikenali itu, tuan rumah tersebut hanya akan memberi kerjasama kepada mereka yang berminat untuk membeli rumah itu sahaja.

IKLAN

“Maaf ya, kalau ditanya soal lain rasanya tuan rumah tidak berminat, tetapi untuk membeli rumah ini mungkin dia boleh memberi kerjasama,” katanya.

Tambah sumber lagi, terdahulu rumah berkenaan telah diiklankan di laman Facebook untuk dijual dengan harga RM8 juta dan pada iklan tersebut juga ada menyatakan bahawa rumah tersebut milik seorang penyanyi.

Sumber: Harian Metro

SeeNI semua! MEDIA HIBURAN ada gossip hangat nak dikongsi!
Download aplikasi seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI