Pelakon, Elfira Loy mendedahkan dirinya ada mendapatkan khidmat ujian saringan Covid-19 secara bergerak di rumahnya sebagai langkah berjaga-jaga berdepan penularan wabak tersebut.

Menurut Elfira, meskipun dia telah mematuhi segala prosedur operasi standard (SOP) seperti yang telah ditetapkan oleh pihak kerajaan, namun dia tetap berasa bimbang memandangkan jumlah kes semakin meningkat saban hari.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by @elfiraloy

 “I never wanted to do the swab test because i believe , i am home most of the time , i always sanitize and wear mask whenever im out.

“Tapi dengan keadaan sekarang ni , kita tengok banyak case orang yang positive tak tahu pun macam mana dia boleh positive,” tulisnya.

IKLAN

Menerusi perkongsian di Instagram, ibu kepada seorang anak ini memaklumkan ujian tersebut harus dibuat memandangkan dia juga ada keluar bagi menghadiri beberapa sesi pengambaran baru-baru ini.

“Jadi since el ada jugak keluar for shooting , el decided to take the test at home. @kumpulan_megaklinik_zahran Boleh datang rumah , cuma kena book awal and tengok kawasan jugak sebab everyday team diorang keluar buat mobile test.

“Banyak tempat dah start orang mula beratur or kena take turn. Jadi kalau korang nak test jugak for precaution boleh buat je rapid test ( RTK ) untuk tau fast results . Alhamdulillah , mine is negative,” kongsinya lagi.

Menerusi perkongsian di Instagram story pula, Elfira mengakui dirinya turut berasa kesian saat melihat anaknya yang baru berusia setahun turut sama menjalani ujian swab.

Meninjau di ruangan komen, rata-rata netizen memuji usaha tersebut selain turut mendoakan semoga Elfira dan keluarganya terhidar daripada wabak berkenaan.

Sumber: Instagram Elfira Loy