Pusaka Dah Kutip Lebih RM7.2 Juta Dalam 11 Hari, Memang Gempak!

Wow! Astro Shaw mendominasi carta hujung minggu kutipan pecah panggung apabila mengumumkan kutipan terkini filem Pusaka melebihi RM7.2 juta setelah 11 hari ditayangan di pawagam.

Filem Pusaka memintas kutipan hujung minggu filem Maleficent, The Terminator dan sebuah filem baharu antarabangsa Doctor Sleep.

Bukan itu sahaja, filem Pusaka turut mendominasi tangga pertama filem box-office di Golden Screen Cinemas (GSC) selama lima hari berturut-turut.

Filem seram penyiasatan ini adalah terbitan Astro Shaw dan Director’s Think Tank dan ia merupakan arahan Razaisyam Rashid.

Filem yang dibintangi pelakon Syafiq Kyle, Mimi Lana, Faizal Hussein, Fauziah Datuk Ahmad Daud, Hafidz Roshdi, Sweet Qismina, Draman Muhammad, Aloy Paradox dan Yuna Rahim.

“Kami berasa amat gembira dengan sambutan yang diberikan oleh penonton di pawagam. Pusaka merupakan satu idea yang segar untuk filem seram tempatan dan ia ditulis oleh “Astro Shaw In-House Writers”.

“Kolaborasi antara Director Think Tank dan Razaisyam Rashid sangat berbaloi dan kami terbuka untuk bekerjasama dengan pengkarya filem dan pelakon baru,” kata Naib Presiden, Ketua Astro Shaw dan Nusantara, Raja Jastina Raja Arshad.

Ujarnya lagi, jutaan terima kasih kepada penonton, pemamer dan para media yang tidak putus-putus memberikan sokongan untuk filem Pusaka. Filem Pusaka terus ditayangan di 125 pawagam di seluruh Malaysia, Singapura dan Brunei.

Filem Pusaka merupakan karya terbaru terbitan Astro Shaw dengan kerjasama Director’s Think Thank dan dipersembahkan oleh produksi Alpha 47.

Mendapat sentuhan pengarah berbakat, Razaisyam Rashid, filem ini membariskan bintang-bintang hebat.

Filem ini menampilkan pelakon hebat seperti seperti Syafiq Kyle, Mimi Lana, Fauziah Datuk Ahmad Daud, Faizal Hussein, Sweet Qismina, Hafidz Roshdi, Aleza Shadan, Yuna Rahim dan ramai lagi.

Bagi penggemar filem seram, jangan lupa saksikan Pusaka di pawagam. Ia telah pun ditayangkan sejak 31 Oktober lalu.

IKLAN
IKLAN