Penyanyi yang dicungkil bakatnya menerusi Akademi Fantasia 2016, Zarol Zarif kini muncul dengan single terbaharu berjudul Kan Kan.

Menurut Zarol atau nama sebenarnya, Mohamad Afzarul Dzarif Mohd Mazle, 29, dia sebolehnya mahu terus menyanyi meski ramai yang sedia mengenali di platform YouTube, Cikidot Channel bersama  sepupunya, Amri Aziz dan Ecah Daud.

Sejak bergelar YouTuber secara serius, Zarol bersama dua anggota Cikidot lain berjaya merangkul lebih 1 juta subscriber di platform tersebut dengan jumlah tontonan mencecah lebih 200 juta.

Popular Di YouTube Cikidot Channel, Ramai Tak Tahu Zarol Zarif Mula Kerjaya Sebagai Penyanyi…Sedap Lagu Barunya! Popular Di YouTube Cikidot Channel, Ramai Tak Tahu Zarol Zarif Mula Kerjaya Sebagai Penyanyi…Sedap Lagu Barunya!

“Harapan saya untuk single ini adalah supaya ia boleh diterima orang ramai, baik daripada mereka yang muda sehingga tua. Saya berharap sesiapa sahaja yang mendengarkan lagu ‘Kan Kan’ berasa gembira.

IKLAN

“Semoga lagu ini akan membuatkan orang ramai lebih mengenali saya sebagai penyanyi. Tidak dinafikan, seb um ini ramai yang kenal saya sebagai YouTuber. Tapi tak ramai yang tahu saya sebenarnya memulakan tapak dalam industri ini sebagai seorang penyanyi.

“Saya juga berbangga kerana kali ini saya dapat bekerjasama dengan sebuah pihak pengurusan dan rakaman artis yang begitu proaktif dan percaya pada kebolehan saya,” katanya.

Popular Di YouTube Cikidot Channel, Ramai Tak Tahu Zarol Zarif Mula Kerjaya Sebagai Penyanyi…Sedap Lagu Barunya! Popular Di YouTube Cikidot Channel, Ramai Tak Tahu Zarol Zarif Mula Kerjaya Sebagai Penyanyi…Sedap Lagu Barunya! Popular Di YouTube Cikidot Channel, Ramai Tak Tahu Zarol Zarif Mula Kerjaya Sebagai Penyanyi…Sedap Lagu Barunya!

IKLAN

Sementara itu, Pengarah Urusan Ace Talents, Azuein Alonto, selaku pihak pengurusan Zarol menambah, pihaknya merasakan bakat nyanyian yang ada pada Zarol harus diteruskan.

“Meski sudah lama menyepi, kini Zarol menampilkan single bergenre pop dan berbeza dengan single terdahulu. Selepas perbincangan, kami mengambil keputusan untuk menunaikan hasratnya menerusi ‘Kan Kan’.

“Single ini lebih santai dan ‘easy-listening’ kerana ‘comeback’ Zarol pada kali ini ingin menarik perhatian peminat-peminatnya yang kebanyakan mereka aktif di TikTok.

IKLAN

“Harapnya agar single ini menjadi satu ‘benchmark’ buat Zarol yang pernah mendiam seketika dalam bidang nyanyian,” katanya.

Popular Di YouTube Cikidot Channel, Ramai Tak Tahu Zarol Zarif Mula Kerjaya Sebagai Penyanyi…Sedap Lagu Barunya! Popular Di YouTube Cikidot Channel, Ramai Tak Tahu Zarol Zarif Mula Kerjaya Sebagai Penyanyi…Sedap Lagu Barunya!

Untuk berita terkini hiburan dalam dan luar negara. Jangan lupa ikuti kami di Telegram rasmi Media Hiburan. Klik di sini.

SeeNI semua! MEDIA HIBURAN ada gossip hangat nak dikongsi!
Download aplikasi seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI