Kalau dilihat rata-rata jenama pakaian pasti akan mengambil model-model yang cantik-cantik dan tampan-tampan untuk memperagakan baju-baju koleksi mereka.

Namun kali ini terdapat sedikit kelainan yang telah ditampilkan oleh sebuah jenama pakaian yang telah memilih pesakit sindrom down sebagai model mereka.

Pesakit Sindrom Down Jadi Model Baju Raya

Pesakit Sindrom Down Jadi Model Baju Raya

Melalui perkongsian daripada jenama pakaian ini sendiri, ini merupakan kempen raya yang membentuk sebuah kolaborasi bersama Persatuan Sindrom Down Malaysia dan sebahagian wang daripada setiap pembelian akan disalurkan kepada persatuan tersebut.

IKLAN

Pesakit Sindrom Down Jadi Model Baju Raya

Kempen yang menggunakan tagline ‘You are your own kind of Beautiful’ ini telah mendapat perhatian ramai netizen yang rata-ratanya memberikan komen yang positif.

Pesakit Sindrom Down Jadi Model Baju Raya

IKLAN

Antara komen yang diberikan oleh netizen,

shilaayura: Cantik dorang pose! Mcm model antarabangsa, muka ng gaya tu main peranan
granny_panty: This is a magnificent idea..congrats
athirahjuhari: Cantik. I suka!
sugarcrush_cookies: beautiful!!!
shiema_hashim: Love it !!!!
zure.en: @rafiqahalisa macam patung mereka ni

Pesakit Sindrom Down Jadi Model Baju Raya

IKLAN

Model pesakit sindrom down yang telah memperagakan pakaian koleksi raya ini adalah Khoh Hui Qi dan Siti Marina Frohlich.

Sedikit sebanyak kempen ini telah membuka mata orang ramai bahawa walaupun mereka tidak dilahirkan normal seperti orang lain namun mereka juga berhak untuk tampil menarik dan menawan di hari raya nanti.

Sumber: Instagram maqilla_official

[su_heading]Untuk perkongsian berita selebriti dan pengiklanan, boleh emelkan kepada editor.media@karangkraf.com atau hubungi 03-5101 7322. Ikuti kami juga di Facebook› Media Hiburan * Instagram› mediahiburanofficial * Youtube› Media Hiburan Official[/su_heading]

SeeNI semua! MEDIA HIBURAN ada gossip hangat nak dikongsi!
Download aplikasi seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI