Pemain Bola Sepak Wanita Kelantan Curi Tumpuan

Tidak sampai 24 jam sebuah akaun di Facebook berkongsi beberapa gambar seorang gadis manis bertudung dipercayai pemain bola sepak wanita Kelantan ceritanya mula menjadi perhatian netizen.

Bukan sahaja cantik dan cukup ayu, gadis ini mempunyai skill yang tersendiri dalam mengelecek bola sehingga meletakkannya dalam posisi pertahanan kiri.

Melalui sebuah portal berita tempatan, pemain bola bertudung ini mempunyai darah campuran Cina Thailand.

Baru sahaja berusia 20 tahun, gadis ini telah mewakili pasukan Sri Sador Glow Glowing FC dalam kejuaraan Liga Bola Sepak Rakyat Wanita (LBRW).

Mula menceburkan diri dalam dunia bola sepak melalui futsal, Nur Indah atau lebih dikenali sebagai Ronaldinho Kelantan secara aktif pada tahun 2014 sebaik sahaja tamat peperiksaan Sijil Pelajaran Malaysia.

IKLAN

Walaupun ada sesetengah pihak memperlekehkan keupayaan seorang gadis bermain bola sepak, namun Syahindah membuktikan pada semua seorang wanita mampu di angkat hingga ke peringkat professional.

Gadis yang menuntut di Kolej Poly Tech Mara Kota Bharu ini juga dikatakan aktif dalam sukan olahraga, bola jaring, dan bola tampar.

Melihat kecantikan gadis ini, ramai netizen mula memberi respons terhadapnya.

Malah melucukan ramai pula jejaka diluar sana yang mula mengusik pemain N0. 4 ini.

IKLAN

Nah ini dia beberapa gambar gadis yang dimaksudkan…

   

SUMBER : The Malay Mail