“Pagi Ni Bangun Badan Rasa Fresh,” – Sudah 9 Hari Kuarantin, Nabila Huda Dedah Deria Rasa & Bau Kembali Ada

Pelakon dan pengacara, Nabila Huda atau lebih mesra dengan panggilan Abil yang telah disahkan positif Covid-19 ada berkongsi cerita perkembangan terkini dirinya bersama peminat.

Abil memaklumkan, dirinya sudah ada kembali deria rasa dan bau, namun masih belum pulih sepenuhnya.

Lalu, ibu kepada seorang cahaya mata ini meluahkan rasa syukur apabila keadaan dirinya kini sudah beransur pulih dan telah menunjukkan kesan positif.

Anak kepada penyanyi rock terkenal Amy Search itu sudah menjalani kuarantin hari yang ke-9, hari ini.

“Selamat pagi kawan-kawan..Just a lil update, hari ini adalah day 9 of quarantine. I’m gettin better and stronger! Pagi ni bangun badan rasa fresh..

IKLAN

“Abil dah boleh bau & rasa but not 100 percent yet la..But still..i am thankful ! Emosi pun dah kembali stabil. I boleh rasa kulit i dah kembali glowing.

“Ye lah bila kite sakit kan kulit kite macam kusam, lips macam lebam ..ee i benci gila! Tu pun punca sbenarnya buat kite hilang semangat tau,” tulisnya.

Pelakon Munafik ini turut memaklumkan, petugas kesihatan akan hadir ke kediamannya bagi melakukan ujian saringan sekali lagi.

“So today doctor akan datang rumah untuk buat swabtest me and husband.

“Walau apa pun terjadi i memang takkan langkah klua dari rumah ni untuk pergi anywhere. Cukup lah kite teraniaya sebab manusia yang tidak bertanggungjawap.

“Abil doakan korang semua di jauhi lah dari penyakit jahat ni..Amin! Ok korang, 1 more day to go! I can do this..,” tulisnya.

IKLAN

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Nabila Huda (@kupu_kupu)

Sekadar informasi, Abil atau nama lengkapnya Nabila Huda Suhaimi telah disahkan positif Covid-19 pada 12 Mei lalu.

Foto: Instagram Nabila Huda