Video dimuat pelakon dan usahawan terkenal Tya Arifin yang memaparkan dirinya ditampar dan dipukul pelakon terkenal Fauziah Ahmad Daud atau Ogy mencetuskan viral sekaligus mengundang pelbagai komen warganet.

Dikongsikan sejak 4 April lalu di Instagram Tya, video berkenaan sudah mencecah lebih 17.3 juta tontonan dan ia sebenarnya adalah antara babak yang terdapat dalam drama pendek Saksi Malam Syawal.

Menurut Tya, dia terharu dan menjadi satu penghargaan buat dirinya apabila dapat bergandingan dengan pelakon berkaliber seperti Ogy.

Ogy & Tya Arifin Dalam Satu ‘Frame’, Video Ditampar Viral… Kisah Mentua Perangai ‘Hantu’ Layan Teruk Menantu Ogy & Tya Arifin Dalam Satu ‘Frame’, Video Ditampar Viral… Kisah Mentua Perangai ‘Hantu’ Layan Teruk Menantu

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Tya Arifin (@tyaarifinnw)

“Drama pendek Saksi Malam Syawal ini adalah karya terbaharu daripada Mutyara bersempena sambutan Syawal tahun ini. Apa yang lebih membanggakan saya dan pasukan apabila Kak Ogy sudi menerima tawaran untuk berlakon. Ia satu penghargaan dan pengalaman yang cukup bermakna buat kami.

IKLAN

“Dalam Saksi Malam Syawal ini kita nak memperlihatkan realiti hubungan menantu dan mentua dalam menyambut raya. Dipaparkan bagaimana mentua itu berperangai ‘hantu’ dengan memberi layanan yang teruk kepada menantunya.

“Disebabkan itu, ada banyak babak yang memaparkan ‘kekejaman’ mentua terhadap menantunya. Memang sedih dan meruntun jiwa. Selebihnya, anda kena saksikan drama ini di saluran Youtube The Tya’s Family,” katanya.

Sementara itu, Ogy menjelaskan, semua aksi yang dipaparkan adalah lakonan semata-mata dengan menggunakan teknik yang betul bagi menampakkan hasil yang realistik.

“Aksi tampar dan pukul itu hanya lakonan. Ia adalah teknik lakonan. Bunyi tamparan pula adalah kesan bunyi. Saya masih waras dan tidak akan tampar betul,” katanya.

IKLAN

Ogy & Tya Arifin Dalam Satu ‘Frame’, Video Ditampar Viral… Kisah Mentua Perangai ‘Hantu’ Layan Teruk Menantu

Menariknya juga, drama pendek ini menggabungkan lakonan hebat bintang dua negara.

Malah, dalam drama ini Tya yang melakonkan watak menantu menggunakan bahasa Indonesia, sementara Ogy sebagai mentua berbahasa Melayu.

“Saya nak berterima kasih kepada Kak Ogy kerana banyak membantu saya dan pasukan sepanjang penggambaran dibuat. Kak Ogy bukan saja berlakon, tapi juga menjadi guru di lokasi.

IKLAN

“Bagi saya, situasi sebegini sangat jarang berlaku dalam mana-mana produksi. Sebab itu, untuk karya kali ini saya anggap ia sangat bermakna, memberikan banyak pengalaman serta ilmu,” kata Tya lagi.

Ogy & Tya Arifin Dalam Satu ‘Frame’, Video Ditampar Viral… Kisah Mentua Perangai ‘Hantu’ Layan Teruk Menantu Ogy & Tya Arifin Dalam Satu ‘Frame’, Video Ditampar Viral… Kisah Mentua Perangai ‘Hantu’ Layan Teruk Menantu

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Tya Arifin (@tyaarifinnw)

Lebih menarik, ada tawaran menarik menanti penonton yang mengikuti drama berkenaan hingga akhir dengan menyertau sertai peraduan ‘giveaway’ duit raya.

Untuk berita terkini hiburan dalam dan luar negara. Jangan lupa ikuti kami di Telegram rasmi Media Hiburan, klik di sini

SeeNI semua! MEDIA HIBURAN ada gossip hangat nak dikongsi!
Download aplikasi seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI