Method 424, Tip Miliki Wajah Cantik Bak Selebriti Korea!

Pernah tak korang tengok muka selebriti Korea Selatan dan rasa cemburu sebab muka diaorang ‘flawless’ dan cantik sangat?

Isu ‘pembedahan plastik’ kita boleh tolak tepi lah kan? Cuma, MH puji lah cara mereka jaga kecantikan kulit mereka.

Sekarang pun, MH perasan ramai dah ambil berat tentang penjagaan muka, sebab itu lah makin banyak produk-produk berkaitan muka di pasaran sekarang.

Tapi di sini MH nak kongsi cara mudah, artis-artis Korea Selatan seperti Bae Suzy, Song Hye-kyo, Girl’s Days, Minah dan Song Joong-ki untuk jaga kulit mereka.

1. Method 424

IKLAN

Gunakan minyak dan urut muka anda selama 4 minit, kemudian basuh muka menggunakan pembersih muka selama 2 minit, seterusnya basuh dgn air suam selama 4 minit.

2. Minum banyak air kosong

Banyakkan minum air kosong sebab ia akan buatkan kulit anda kelihatan sihat, jangan sentuh air manis langsung ya!

3. Homemade mask

Korang tau kan yang banyak bahan masakan kat dapur tu boleh dijadikan ‘mask’ muka seperti yougurt, madu, tomato, kunyit, putih telur. Setiap bahan tersebut ada kebaikkannya sendiri.

4. Diet yang berkhasiat

IKLAN

Haa, tau tak diet yang sihat juga baik untuk muka tau seban kalau badan sihat, automatik muka pun akan sihat. Banyakkan makan sayur dan makanan seimbang.

5. Basuh muka dengan susu

Apa kena mengena susu dan basuh muka? Katanya, method ini boleh membuatkan kulit muka jadi seputih dan selembut susu. Korang cubalah…

6. Kecutkan jerawat selepas mandi dengan toner

Selepas mandi, ruang pori muka akan terbuka, jadi gunakan ‘cotton’ dan letakkan toner/ ‘face mist’ dan letak di tempat berjerawat. Ia dapat bantu kecutkan jerawat, yang penting jangan picit tau!