Mengimbau kembali kenangan lalu semestinya mengusik jiwa. 1001 kenangan menerpa di dalam minda. Terbaru dalam hantaran di Instagram, penyanyi dan komposer terkenal Indonesia, Melly Goeslaw memuat naik gambarnya di dalam sebuah rumah berdinding kayu yang berada di tepi sungai.

Kelihatan damai dan permai seperti rumah kampung kebiasaannya, namun ada kisah sedih yang membelit hati pelantun lagu popular ‘Ku Bahagia’ ini.

“Mereka Akan Diusir Dari Rumah Sendiri,”- Ibu Saudara Dan Jiran Lama Dalam Masalah, Melly Goeslaw Berjuang Demi Kebajikan Mereka

“Ini rumah tempat saya dan keluarga saya dan saya dilahirkan. Sekarang adik bongsu arwah mama mendiami rumah ini. Kawan-kawan saya ketika kecil juga masih ada disini. Namun sekarang mereka diancam usir oleh PT KAI (Kereta Api Indonesia), saya akan berjuang semampu mungkin untuk mendapatkan kebajikan yang selayaknya untuk mereka. Bismillah semoga hidup saya masih akan ada gunanya,” ujarnya meluah rasa.

Mengimbau kembali memori mendiami rumah tersebut ketika kecil. Dia berkongsi kisah, “Di depan jendela ini adalah sungai yang cukup besar, kalau hujan besar dan banjir, saya cukup suka bila digendong nenek dan melihat banjir dari jendela ini. Kadang-kadang ada ular yang cukup besar berenang dan momen itu bagi kami sudah cukup menjadi hiburan yang menyenangkan.”

IKLAN

“Mereka Akan Diusir Dari Rumah Sendiri,”- Ibu Saudara Dan Jiran Lama Dalam Masalah, Melly Goeslaw Berjuang Demi Kebajikan Mereka

Dia yang kini sudah berusia 47 tahun sudah menghasilkan lebih dari 500 buah lagu sepanjang kariernya dalam bidang muzik. Menjadi orang yang sukses dan kaya bukan bermaksud harus mendongak ke langit. Oleh itu, isteri kepada Anto Hoed ini lebih senang bersikap low-profile.

Apabila ada yang menganggap dirinya sombong kerana tidak memenuhi undangan, penyanyi ini punya pendapat sendiri. Katanya, “Apa yang hendak saya sombongkan, saya lahir dan dibesarkan dari keluarga dan lingkungan yang bawah. Mungkin perkara ini membuatkan saya lebih suka terlibat dalam kegiatan kemanusiaan dan juga sosial. Kerana saya pernah berada di tempat yang sangat bawah. Apa yang saya miliki sekrang adalah hasil kerja keras selama ini.”

IKLAN

Sumber & Gambar: Instagram Melly Goeslaw

Media Hiburan sedang menganjurkan pertandingan menarik bersempena dengan MCO 3.0 ini, siapa tahu rezeki akan jadi milik anda.

IKLAN

Pertandingan nyanyian ‘Karok Lockdown’ khas buat anda yang mahu ketengahkan bakat menyanyi, kalau bertuah ganjaran wang tunai menanti!

Apa yang anda perlu buat? Klik saja link DI SINI untuk mendaftar sekarang. Mana tau korang pemenang yang kami cari, all the best!

“Mereka Akan Diusir Dari Rumah Sendiri,”- Ibu Saudara Dan Jiran Lama Dalam Masalah, Melly Goeslaw Berjuang Demi Kebajikan Mereka

 

SeeNI semua! MEDIA HIBURAN ada gossip hangat nak dikongsi!
Download aplikasi seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI