Penyanyi dan usahawan, Datuk Seri Siti Nurhaliza meluahkan rasa bangga atas kejayaan tunjang utama Richworks International Sdn. Bhd., Datuk Wira Dr Azizan Osman dan Datuk Zafrol Rizal Mat yang lulus peperiksaan akhir Chartered Institute of Management Accountants (CIMA), baru-baru ini.

Atas sukses yang diraih, bintang terkenal itu akui apa yang dicapai mampu memberikan inspirasi.

“Kejayaan mereka menjadi inspirasi bagi semua yang nak berjaya. Menimba ilmu, tiada had umur dan masa. Selagi ada keinginan dan usaha pasti berjaya.

“Syabas kepada mereka kerana terus berjaya membimbing ramai bumi putera menjadi jutawan walaupun negara dilanda pandemik COVID-19,” katanya.

Malah, menantu Siti yang juga usahawan, Tya Arifin pula turut sama tumpang gembira selain menyifatkan keinginan belajar itu tidak pernah dibatasi faktor usia.

“Menimba Ilmu, Tiada Had Umur Dan Masa,” – Tumpang Bangga, Siti Nurhaliza Puji Semangat Dr Azizan Osman “Menimba Ilmu, Tiada Had Umur Dan Masa,” – Tumpang Bangga, Siti Nurhaliza Puji Semangat Dr Azizan Osman “Menimba Ilmu, Tiada Had Umur Dan Masa,” – Tumpang Bangga, Siti Nurhaliza Puji Semangat Dr Azizan Osman

“Semua itu tidak mustahil. Kemahuan dan keinginan tinggi ditunjukkan kedua mereka sangat terpuji. Terus menginspirasikan ramai. Semoga kita semua boleh menjadikan kejayaan mereka sebagai dorongan untuk mencipta jaya,” katanya.

IKLAN

Sementara itu, Ketua Pegawai Perniagaannya, Radz Mohd berkata, dia mewakili pihak pengurusan dan kakitangan sangat berbangga dengan pencapaian Dr Azizan (pengasas) dan Datuk Zafrol (pengasas bersama) syarikat itu.

Kata Radz, seperti diketahui peperiksaan CIMA sangat komprehensif dan seseorang itu perlu meluangkan banyak masa dan usaha bagi menamatkannya dengan sempurna.

“Mereka berdua membuktikan kepada kami bahawa pendidikan ini sebenarnya tak pernah berhenti meskipun sudah bekerja mahupun berniaga. Usia juga bukan halangan atau sekatan untuk menambah ilmu.

“Pembelajaran ini sepanjang hayat, tidak kira di mana kita berada sekarang ilmu sangat penting untuk meningkatkan nilai dan keupayaan diri,” katanya.

Menerusi perkongsian sama, Dr Azizan turut berkongsikan salah satu matlamatnya untuk menjadi seorang Akauntan Bertauliah Malaysian Institute of Accountants (MIA).

IKLAN

“Meskipun banyak masa digunakan membimbing sekitar 300 usahawan jutawan dalam perniagaan dengan nilai jualan RM3.2 bilion, beliau tak pernah berhenti belajar.

“Ketika ini, Dr Azizan juga merupakan calon bagi doktor falsafah (PhD) bidang Pengurusan dan Pentadbiran Perniagaan di Asia e University yang dijangka tamat pada Oktober ini.

“Semoga kejayaan dan kecemerlangan akan terus mengiring kembara perjalanannya,” jelas Radz.

Selain Siti dan Tya, hos Nana Mahazan juga menjadi antara selebriti yang turut berjaya melebarkan empayar perniagaan mereka.

IKLAN

Bagi Nana, Kejayaan untuk belajar menjadi lebih baik itu tidak pernah ada penghujungnya.

“Menimba Ilmu, Tiada Had Umur Dan Masa,” – Tumpang Bangga, Siti Nurhaliza Puji Semangat Dr Azizan Osman “Menimba Ilmu, Tiada Had Umur Dan Masa,” – Tumpang Bangga, Siti Nurhaliza Puji Semangat Dr Azizan Osman “Menimba Ilmu, Tiada Had Umur Dan Masa,” – Tumpang Bangga, Siti Nurhaliza Puji Semangat Dr Azizan Osman

“Setiap hari menjadi ruang terbaik untuk menjadi lebih baik daripada sebelumnya.

“Belajar itu juga tidak pernah dihadkan dengan soal usia. Ia hanya dibatasi dengan alasan semata-mata. Hendak seribu daya, tak mahu seribu dalih,” katanya jujur.

Untuk berita terkini hiburan dalam dan luar negara. Jangan lupa ikuti kami di Telegram rasmi Media Hiburan, klik di sini.

https://youtu.be/EqFKVPefr70

SeeNI semua! MEDIA HIBURAN ada gossip hangat nak dikongsi!
Download aplikasi seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI