Penyanyi, Avril Lavigne akhirnya memberikan komen mengenai konspirasi teori yang dicipta oleh netizen 15 tahun lalu bahawa dia sudah meninggal dunia.

Teori itu mula diperkatakan pada tahun 2003 setelah kematian datuknya memandangkan penyanyi lagu Complicated itu sangat rapat dengan mendiang.

Dalam teori itu juga mengatakan bahawa setelah bintang tersebut dikatakan membunuh diri kerana kemurungan setelah kehilangan datuknya, ada pihak lain yang berwajah serupa telah menggantikan tempatnya, dikenali sebagai Melissa Vandella.

Memandangkan ketika itu nama Avril berada di puncak membuatkan Melissa mengambil tempat Avril untuk meneruskan populariti Avril ketika itu.

IKLAN

Mengejutkan, Avril Lavigne Beri Komen Isu Konspirasi Teori Bahawa Dia Sudah Mati 15 Tahun Dulu

Bagaimapun, teori tersebut kembali hangat diperkatakan pada tahun lalu apabila ada netizen memberikan bukti-bukti ‘kukuh’ bahawa Avril sebenar sudah mati menerusi foto sebelum dan selepas penyanyi tersebut.

Antara bukti-bukti yang dikemukakan netizen adalah dari segi stail pemakaian yang lebih feminin, tulisan tangan dan juga lirik lagu dalam album terbarunya Under My Skin yang menunjukkan seolah-olah teori yang diperkatakan sebelum ini adalah benar.

IKLAN

Mengejutkan, Avril Lavigne Beri Komen Isu Konspirasi Teori Bahawa Dia Sudah Mati 15 Tahun Dulu

Sepanjang masa netizen berbicara mengenai perkara ini, Avril tidak pernah menjawab perkara tersebut sehinggalah dalam temu bual di stesen radio Australia, KISS 1065 baru-baru ini.

IKLAN

“Ada orang ingat saya bukanlah diri saya yang sebenar dan itu sangat pelik, kenapa mereka boleh berfikiran sedemikian?,” katanya.

Sebelum ini, penyanyi lagu When Your Gone itu menhilangkan diri daripada industri seni selama lima tahun kerana bergelut dengan masalah kesihatan iaitu penyakit Lyme.

Sumber: E News!

SeeNI semua! MEDIA HIBURAN ada gossip hangat nak dikongsi!
Download aplikasi seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI