Mengandung Anak Kedua, Elfira Loy Turut Titipkan Doa Buat Mereka Yang Cuba Mendapatkan Anak

Usahawan dan pelakon, Elfira Loy telah mengumumkan kepada umum menerusi laman Instagramnya yang dia sedang mengandung anak kedua.

Memuat naik gambar dirinya memegang cenderahati belon rona hijau,hitam dan jingga berserta tulisan ‘baby 2 is coming’, dia turut bertanyakan kepada umum di ruangan kapsyen, “To my family and beloved friends, can you read the good news? hehe.”

Rakan-rakan selebriti dilihat menghujani ruangan komen dengan ucapan tahniah. Nur Fazura misalnya meninggalkan pesan, “Aww congratulations sayang.” Manakala Nabila Razali pula berkata, “Alhamdulillah tahniah Elfira Loy, semoga dipermudahkan.”

Dalam satu hantaran lain pula, Elfira memuatnaik gambar dia sedang mendukung anak sulungnya, Muhamad Rayyan Khalaf. Berserta dengan gambar tersebut dia berkata, “Seperti tidak percaya yang saya akan menjadi ibu kepada dua orang cahaya mata. Abang @muhamadrayyankhalafofficial akan tolong mommy kan?

IKLAN

“Walapupun waktu penantian untuk mendapatkan anak kedua tidaklah terlalu lama seperti orang lain, namun saya tetap ada momen itu. Dan sangat sedihkan. Jadi El memang berdoa sangat Allah makbulkan doa-doa mereka yang sedang cuba mendapatkan anak.”

Terdahulu, Elfira telah mendirikan rumahtangga bersama Faris Khairol Anuar pada tanggal 1 Januari 2019 dan dia kemudiannya telah menimang cahaya mata pertama, Muhamad Rayyan Khalaf pada tanggal 1 Oktober 2019.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by @elfiraloy

 

IKLAN